Primarul Filip, salvatorul liberal al lui Andrei

401

filip..Pedelistul Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, a finalizat sâmbătă negocierile cu USL-ul pentru trecerea şi candidatura sa la PNL. Pentru asta, lista de consilieri locali ai PNL Gorj, deja înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Rovinari, a fost retrasă. Asta pentru ca Filip să se înscrie el din partea PNL pentru candidatura la fotoliul de primar şi pentru ca acesta să îşi depună propia listă de consilieri locali.

Negocierea lui Filip cu PNL-ul a avut la bază şi solicitarea sa ca prefectul Liviu Andrei să rămână în funcţie, Prefectura Gorj revenind PNL-ului. Trecerea lui Filip l-a nemulţumit pe Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, care a menţionat că unii “au vocaţia trădării”.

Dorin Filip negocia de mult cu PNL-ul, vehiculându-se, la un moment dat, că acesta va candida independent cu sprijin PNL. O altercaţie apărută între Filip şi Florin Ungureanu, candidatul PNL Gorj, l-a determinat însă pe primarul oraşului Rovinari să ia decizia de a candida chiar el din partea liberalilor, acesta renunţând la PDL, organizaţie în care era prim-vicepreşedinte. Filip a pus, de asemenea, condiţia rămânerii prefectului Liviu Andrei pe funcţie, şi după numirea unui nou ministru la MAI, în Guvernul Ponta. Deocamdată nu se ştie cui va reveni MAI-ul, PSD-ului sau PNL-ului, cert este doar că prefectul îl va numi PNL-ul.

Şanse maxime pentru rămânerea lui Andrei

Cert este că, în aceste condiţii, finul lui Dorin Filip, prefectul Liviu Andrei are şanse maxime să rămână pe funcţia de la vârful Prefecturii Gorj şi după numirea unui nou ministru la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Să nu uităm că Liviu Andrei este acum apolitic deşi a fost susţinut în funcţie de PDL. Pedeliştii recunosc efortul lui Filip de a-l ajuta pe Andrei şi par de acord cu asta. Din aceste motive, scaunul lui Andrei care se clatină în aceste momente, fiind sprijinit de primarul Filip, poate să rămână cu actualul ocupant.

Ruşeţ, dezamăgit de Filip

Plecarea lui Filip la PNL l-a dezamăgit pe Ion Ruşeţ care ieri la depunerea candidaturii sale la şefia Consiliului Judeţean Gorj a declarat următoarele despre dezertarea primarului de Rovinari: „Surprinzătoare şi dezamăgitoare. Recunosc că nu mă încearcă un sentiment plăcut, este dezamăgire şi plecarea domnului Filip în momentul când depusesem candidaturile la Rovinari, cu acceptul domniei sale, şi plecarea celorlalţi doi foşti colegi(n.r. primarul din Cătunele şi primarul din Negomir), surprinzătoare, dar unii dintre ei au vocaţia trădării şi am mai spus-o de mai multe ori că am avut o serie de colegi care, din oportunism, poate dintr-un instinct de conservare exagerat, îşi manifestă în momentele grele vocaţia trădării”.

Anamaria Stoica

PNL Gorj nu-l schimbă pe Andrei de la Prefectură

Schimbarea Guvernului nu ar trebui să îl îngrijoreze prea mult pe actualul prefect Liviu Andrei şi echipa cu care se află în fruntea Instituţiei Prefectului judeţului Gorj. Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, a menţionat ieri, clarificând astfel lucrurile, că partidului său îi revine funcţia de prefect la nivel de judeţ, filiala neintenţionând să facă vreo schimbare în fruntea Prefecturii până spre sfârşitul anului. Motivul? Cele două runde de alegeri trebuie organizate foarte bine pentru a evite orice scandal, iar actuala echipă de la Prefectură a demarat deja acest proces. „Probabil că jumătate din actele necesare derulării actualei campanii sunt deja semnate de actualul prefect. Până se instalează noul Guvern începe campania electorală şi nu mi se pare firesc, mie cel puţin, ca în plină campanie să schimbăm echipa care s-a ocupat deja de organizarea alegerilor. În cazul în care s-ar ivi probleme vă imaginaţi în dreptul cui s-ar deconta acestea. Apoi urmează perioada concediilor de vară, după care iarăşi încep alegerile celelalte, cele generale. Avem deja o echipă care are experienţă în organizarea unor astfel de alegeri şi nu văd rostul unei schimbări pe care s-o facem doar de dragul schimbării”, spune Dian Popescu. Liderul PNL Gorj menţionează şi că partidul nu-l susţine, pe moment cel puţin, pe fostul prefect Victor Banţa pentru a reveni pe funcţie, Banţa fiind candidat USL la un post de consilier judeţean. „Domnul Banţa, vă reamintesc, tocmai a renunţat la calitatea de înalt funcţionar public, deci nu mai are cum să devină prefect. Dumnealui ne poate fi de ajutor la partid pe alte paliere, va fi consilier judeţean, poate să îi ajute pe primari să acceseze fonduri pentru diferite proiecte, sunt alte lucruri pe care le poate face”, mai declară şeful liberalilor din judeţ.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here