Primarul din Stejari, declarat incompatibil de ANI

334

Primarul din Stejari, Ştefan Lupu, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit ANI, în perioada 22 iunie 2008 – 25 aprilie 2013, Ştefan Lupu a exercitat, simultan, funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al comunei Stejari în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul primarului de la Stejari, Ştefan Lupu. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale. Lupu a exercitat, simultan, funcția de Primar al Comunei Stejari, Jud. Gorj, și calitatea de reprezentant al Comunei Stejari în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. NICAPSAL SALUBRIS S.R.L. Astfel, Ştefan Lupu nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu funcţia de […] reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”, se arată în comunicatul ANI.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here