Primarul condamnat Pavel și-a rezervat postul de consilier personal în instituție

797

Edilul comunei Peștișani, din județul Gorj, Florin Pavel, condamnat definitiv, luna aceasta, de Înalta Curte la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi penale de 30.000 de lei, și-a asigurat, în ultima ședință de Consiliu Local, un post călduț în primăria pe care o părăsește în câteva zile. Cel puțin asta acuză unul dintre consilierii din localitate, care reclamă acum că, în ședința de miercuri a CL Peștișani, ultima din acest mandat, Florin Pavel le-a propus aleșilor un proiect de hotărâre care privea, printre altele, și transformarea unui post de muncitor calificat în cel de consilier personal al primarului, funcție pe care chiar acesta ar intenționa să o ocupe de săptămâna viitoare. De altfel, noua funcție este vacantă acum, dar luni, când noul primar se va poziționa la cârma administrației locale, actualul arată că vrea să-l secondeze, devenind angajat al primăriei.

Pentru a-și asigura rămânerea în Primăria Peștișani, Florin Pavel, edil PNL, condamnat pentru abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul senatorului Dian Popescu, a supus aprobării consilierilor locali, în ultima ședință din acest mandat, un proiect de hotărâre care prevede înființarea unui număr mare de posturi, pentru persoane cu studii medii ori superioare. Unul dintre punctele din document privește și “transformarea postului de muncitor calificat, din cadrul Compartimentului de Deservire, în cel de consilier personal al primarului, cu studii superioare, clasa 1A”, post pe care ar urma să îl ocupe Pavel, la încetarea mandatului actual. De altfel, unul dintre consilierii prezenți la ședință a menționat, în plen, că nu este normal ca primarul să crească numărul angajaților instituției, înainte ca el să părăsească primăria, dar și să rezerve, pentru sine, și postul de consilier al viitorului edil.

Mulți spun, puțini votează
“Toți consilierii gândesc ca mine, dar au votat pentru proiectul primarului care a crescut exagerat numărul funcționarilor din primărie. Au votat și pentru înființarea postului de consilier care nu a existat deloc în cele trei mandate ale lui Pavel, dar primarul a simțit nevoia să îl aprobe acum, la despărțirea de funcție. Se vede din avion că postul transformat este pentru Florin Pavel”, a declarat Constantin Fuiorea, consilier PRM la Peștișani.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here