Primarul Cîmpeanu are maxim de confort în Consiliul Local Runcu

973

Adi Cîmpeanu, primarul PSD al comunei Runcu, a obținut la alegerile locale din 5 iunie, un scor record pe județ, acesta fiind reales cu 92% din sufragii. Edilul se află la al treilea mandat, el obținând peste 2800 de voturi la scrutinul de duminică, prezența la urne în localitatea din Gorj fiind de 87%. Cîmpeanu face administrație publică de la vârsta de 24 de ani, acesta având la activ și două mandate de viceprimar, la 30 de ani fiind ales însă, pentru prima oară, primar al acestei comune, considerate drept perla montană a județului.

Primarul comunei Runcu este, de duminică, cel mai votat edil din județ și a urcat pe podium și în topul național, la localele care tocmai s-au finalizat. Adi Cîmpeanu a obținut 92% din voturi, și o majoritate mai mult decât confortabilă, PSD având în Consiliul Local Runcu 13 mandate de consilieri, PNL reușind să-și adjudece doar două din cele 15 mandate. Primarul spune că a avut majoritate și la ultimul mandat, atunci având 11 consilieri, dar nu s-a așteptat ca acum să câștige aproape tot consiliul și scorul record la voturi. “Am două mandate de viceprimar și acum încep al treilea mandat de primar, performanțe pentru care nu pot decât să le mulțumesc locuitorilor acestei comune. Știu că localnicii mă apreciază și asta deoarece am reușit să le ofer un confort de urban în mediul rural, cele opt sate având, de altfel, și opt biserici reabilitate, opt cămine culturale moderne și opt școli la standarde europene. În comună avem și poliție locală, jandarmerie montană, punct salvamont, ocol silvic, farmacii, cabinet medical, after-school, parcuri, utilaje pentru deszăpezire, stâne moderne, apă curentă și o canalizare în lucru”, a declarat primarul Adi Cîmpeanu.

16 milioane euro-fonduri europene și guvernamentale
Primarul explică, de asemenea, că a reușit să atragă numai în ultimul mandat fonduri europene și guvernamentale de 16 milioane euro, cu care a realizat o parte din investițiile cu care se mândrește, dar și să pornească o parte din șantierele deschise pe raza comunei. “Îmi doresc să finalizez în acest mandat centrul de permanență, căminul din Runcu și Răchiți și sala de sport de la Bîlta. Ca proiect de suflet vreau să terminăm drumul de legătură care va lega Runcu de stațiunea montană Straja”, a completat primarul.
Acesta spune că nu are o rețetă a succesului, dar consideră că ședințele operative zilnice, deplasările în șantierele deschise, supravegherea lucrărilor și statul la primărie câte 12 ore din 24 au contribuit, toate, la victoria de duminică.

Localnicii îl admiră
Comuna de peste 5000 de suflete are oameni muncitori care trăiesc din agricultură, păstorit, dar și din turism. Localnicii comunică des cu primarul, îl salută de câte ori îl văd și se opresc din treabă pentru a-l întreba de familie ori de activitatea din primărie. Edilul este de altfel respectat pentru ceea ce a făcut în localitate, oamenii putând compara ce activitate a desfășurat fostul primar.

100% peste 4 ani
Adi Cîmpeanu susține acum că profesia sa este de primar cu normă întreagă, dar nu și-ar dori să aibă un scor mai mare decât cel obținut acum, la viitorul mandat. “Nu vreau 100%, nu suntem în comunism. Puțină opoziție nu strică și orice polemică nu face decât să îmi arate că un proiect bun are și lacune”, a conchis primarul comunei gorjene. În Gorj, primarii PSD au mai obținut scoruri la fel de mari, județul fiind considerat un fief social-democrat. De altfel, edilul din comuna Săulești, Constantin Drăghici, a câștigat 91,7% din sufragiile de vot.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here