Primarul Birău: ,,Contractul de muncă al consilierului Primăriei Târgu-Cărbunești, inculpat într-un dosar de trafic de persoane, a fost suspendat!”

2170

Edilul orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a luat, miercuri dimineața, decizia de a suspenda contractul de muncă al consilierului pe rromi, Oradian Căldăraru, trimis în judecată pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori în formă continuată și trafic de persoane în formă continuată, pe timpul trimiterii respectivului în judecată. De altfel, consilierul Oradian Căldăraru și-a scris singur cererea de suspendare a contractului său de muncă, pentru că are calitate de inculpat în mai multe dosare penale, munca sa de la primărie impunându-i un contact cu elevi, părinți și persoane vârstnice din localitate. În ceea ce privește al doilea angajat al primăriei, trimis în judecată într-un dosar de furt, în acest caz s-a cerut o informare de la Judecătoria Târgu-Cărbunești pentru a se decide dacă faptele inculpatului îi conferă o incompatibilitate în actualul loc de muncă, cea de consilier la Serviciul Urbanism.

Dănuț Birău, primarul de Târgu-Cărbunești, a discutat, ieri dimineață, cu ambii salariați ai primăriei cu statut de inculpați în dosare penale. Oradian Căldăraru, consilierul pe rromi, a acceptat chiar suspendarea contractului său de muncă pe timpul în care magistrații vor decide dacă se face vinovat sau nu de faptele incriminate, explicând doar că nu ar cunoaște de dosarul penal aflat pe rolul Judecătoriei Craiova, cel cu ultrajul unui funcționar sloven. ,,Contractul de muncă al consilierului Primăriei Târgu-Cărbunești, inculpat într-un dosar de trafic de persoane, a fost suspendat. Dânsul a înțeles gravitatea situației, dar și faptul că nu va mai face parte nici din grupul mixt de la Prefectura Gorj. Primăria Târgu-Cărbunești va emite o adresă către Instituția Prefectului Județului Gorj prin care va anunța despre suspendarea contractului acestui membru în acest organism și motivul pentru care nu mai poate face parte din acesta”, a explicat edilul PSD. Primăria Târgu-Cărbunești va desemna o altă persoană din partea instituției care să facă parte din Grupul Mixt, a comunicat și Prefectura Gorj, prin purtătorul de cuvânt Corina Belteu.

Suspendarea lui Tudorin, între da și nu!
Primarul Birău a subliniat că în cazul funcționarului public Tudorin Alexandru Marcel, consilier la serviciul Urbanism, situația este mai complicată, motiv pentru care s-a decis consultarea Judecătoriei Târgu-Cărbunești.,,În momentul în care vom avea un răspuns concret de la Judecătoria Târgu-Cărbunești vom acționa ca atare. Fapta funcționarului public nu are legătură directă cu serviciul, iar legea spune că se suspendă contractul de muncă doar dacă fapta pentru care respectivul a fost trimis în judecată îl face incompatibil cu activitatea de la locul de muncă. În acest caz, așteptăm să vedem ce decidem”, a completat edilul Birău.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here