Primarul Birău anunță investiții noi pentru localitate

673

Localnicii orașului Târgu-Cărbunești se vor bucura anul acesta de noi investiții demarate de autoritățile locale. Este vorba despre piața nouă second-hand și despre spitalul orășenesc, care pe baza unor proiecte, vor fi reabilitate.

Potrivit primarului Dănuț Birău în oraș se va realiza, în această vară, o piaţă second-hand, valoarea investiţiei fiind de 30.000 euro, doar 20% urmând să fie suportați din bugetul local. “Am fost invitat la un simpozion la Kristiansand, al cincilea oraş ca mărime din Norvegia, un oraş unde există o comunitate romă din Târgu-Cărbuneşti, în jur de 86 de persoane bine monitorizate de poliţia şi autorităţile locale din acest oraş. În urma discuţiilor pe care le-am avut la simpozion, am încercat să ne axăm pe anumite probleme cu care ne confruntăm şi noi şi dumnealor. Am primit acum două săptămâni un mail prin care dumnealor vor să pornim la drum cu realizarea unei pieţe second-hand, ştiţi acel platou din spatele gării unde femeile de etnie romă vând haine second-hand, dorim să le oferim condiţii civilizate, să reglementăm vânzarea acestor produse, fiecare va avea masa ei, va plăti o anumită taxă pe lună. Participarea autorităţilor norvegiene ar fi de 80% din cost, iar noi vom achita 20%, costul fiind undeva în jur de 30.000 euro”, a mai spus Dănuţ Birău.
danut birau carbunestiAcum comercianții, cam 30 la număr, plătesc o taxă de 2 lei pe zi pentru a vinde haine vechi în spatele gării Târgu-Cărbunești, iar după investiție ar urma să achite 50 de lei lunar, a mai spus primarul într-o conferință de presă.

Spital mai călduros
De asemenea, autorităţile din Târgu-Cărbuneşti au depus un proiect la Ministerul Mediului care vizează reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor în care funcţionează Spitalul Orăşenesc, investiţia având o valoare de zece milioane de lei. “Am depus la Ministerul Mediului un proiect pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, singurul spital de urgenţă orăşenesc din ţară şi sperăm să obţinem ok-ul de acolo. Cofinanţarea din partea bugetului local este undeva în jur de 200.000 de lei. Valoarea totală este de zece milioane de lei. Este o reabilitare din punct de vedere energetic, adică acele panouri solare care să ducă la scăderea facturilor la utilităţi, adică apă caldă şi căldură”, a conchis Dănuţ Birău.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. 30000euro ii inghite firma lui nea Vasile Maciuca din doua betiniere si 3tevi…ma gandeam la 300 locuri de munca.
    Dar facem piata la tigani sa nu inghete.
    Apropo ei platesc impozite si taxe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here