Primarul Berlescu acuză: “Spor de calculator de 15% a primit în perioada 2012-2016 și fosta primăriță Dumitrașcu. Îi fac plângere la ANI”!

1260

Iulian Berlescu, primarul comunei Berlești, susține că de sporul de calculator, incriminat acum de ANI, a beneficiat și fostul primar PSD, Maria Dumitrașcu, în prezent director al SC Salubris Gilort Târgu-Cărbunești. Primarul PNL a prezentat documente prin care, Dumitrașcu și-a dat, de asemenea, dispoziție de a beneficia de acest spor de 15% în perioada 2012-2016, trecându-se și ea, salariat la Compartimentul Achiziții Publice și Urbanism, din cadrul primăriei, alături de viceprimar. Și în acest caz, Dumitrașcu, la fel ca primarul Berlescu, a aprobat sporul respectiv inclusiv pentru femeia de serviciu a primăriei și pentru șofer, ambii trecuți drept angajați la Arhivă.

Primarul de Berlești se apără legat de sesizarea care i s-a făcut pe 29 septembrie 2017 la Agenția Națională de Integritate(ANI), spunând că nu știe de existența acestui dosar, în timp ce faptele incriminate acolo nu ar fi adevărate. “Am dat dispoziția legată de acordarea sporului de 15% pentru aparatul de specialitate și anexa la această dispoziție, dar eu nu am beneficiat de sporul respectiv în anul 2016. Faptul că sunt trecut la Compartimentul Achiziții din cadrul Primăriei Berlești este o eroare, făcută de o salariată, care a avut drept model dispozițiile trecute, semnate de fosta primăriță, pe care vi le și prezint, atât în 2012, cât și în 2014 și în 2015. Îmi voi dovedi nevinovăția la ANI, dacă dosarul se va constitui pe numele meu, probând cu statele de plată pentru lunile respective. Aveam doar o lună de mandat, ca primar al comunei, motiv pentru care nu am realizat că anexa la dispoziția dată de mine nu este întocmită corect, apărând și numele meu la acel compartiment din cadrul instituției”, a explicat primarul comunei Berlești, Iulian Berlescu.

Fosta primăriță, cu dosar penal!
Acesta susține că, urmare a celor întâmplate, intenționează chiar să-i facă, la rândul său, o plângere fostei primărițe PSD, la ANI, similară cu cea realizată pe numele său, legat de sporul de condiții vătămătoare. Astfel, dacă ANI îi va interzice lui să candideze timp de 3 ani, aceeași măsură se va lua și pentru fosta sa contracandidată.
De altfel, edilul local liberal anunță că, în iulie 2017, s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu o plângere împotriva fostei primărițe Dumitrașcu, pe care o acuză că ar fi încheiat un contract ilegal de 80.000 de lei, în 2013, cu o firmă care nu era autorizată să presteze serviciile respective.
“Nici în prezent la sediul primăriei, firma care nu a realizat nici până acum planurile parcelare ale comunei, nu a depus la instituție documentația respectivă. Cu toate acestea, firma din Târgu-Cărbunești, PFA Mircea Todea, a încasat banii pe un contract pe care nu l-a onorat nici în următorii patru ani de zile. Deși i s-au trimis adrese să prezinte documentația în cauză, PFA-ul din Cărbunești nu a răspuns solicitărilor noastre.
În urma unei adrese făcute de Primăria Berlești către Oficiul de Cadastru, prin care ceream să ni se confirme dacă acest PFA este înregistrat la OCPI, oficiul ne răspunde că PFA-ul Mircea Todea nu era autorizat să facă acea lucrare, stabilită în obiectul contractului”, a completat primarul. De altfel, la documentația în cauză nu există nici procese verbale de recepție, dar plata cu toate aceste carențe ilegale, s-a efectuat, a mai spus edilul. Banii către acel PFA s-au plătit de către Primăria Berlești în perioada 2013-2014, a completat primarul. Maria Dumitrașcu este acuzată astfel de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals și delapidare.
De câțiva ani, Primăria Berlești se judecă cu o firmă pentru banii pe care instituția i-ar datora acestei societăți pentru lucrările făcute la rețeaua de apă. Dosarul se află încă pe rolul Curții de Apel Craiova, firma obținând pe fond recuperarea sumei de 47.000 de lei de la instituția publică din Berlești. Lucrarea în cauză a fost avizată de fosta primăriță Maria Dumitrașcu, în prezent consilier local, dar oalele sparte s-ar putea să fie plătite de actuala administrație locală.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here