Primăriile Turburea şi Bumbeşti-Jiu, sancţionate de Garda de Mediu

331
deseuriDouă primării din judeţul Gorj au fost sancţionate pe parcursul săptămânii trecute de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Primăria Bumbeşti-Jiu a primit o amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei pentru poluare atmosferică deoarece în fostul depozit de gunoaie fumega de mai multe zile.

„Deoarece vechea groapă de gunoi este deţinută de către primărie am decis amendarea administraţiei locale”, ne-a declarat Simona Cornea, comisar-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj. Alături de vechiul depozit de deşeuri din Bumbeşti-Jiu au mai fost controlate şi cele din Novaci şi Târgu-Cărbuneşti. „Aceasta este o acţiune complexă de verificare a stării actuale a depozitelor de deşeuri care au avut sistare în 2009. Săptămâna aceasta vom verifica şi starea depozitelor de deşeuri din mediul rural al judeţului”, a mai completat comisara-şefă.

Totodată, vineri după-amiază, un comisar al Gărzii de Mediu Gorj s-a deplasat în localitatea Turburea pentru a răspunde unor sesizări făcute de câţiva cetăţeni direct la sediul central al Gărzii Naţionale de Mediu Bucureşti. Sesizarea a fost făcută pentru aprindere de deşeuri menajere. „Comisarul care a făcut verificarea va stabili astăzi suma cu care Primăria Turburea va fi amendată, în urma întocmirii unui proces verbal. Sancţiunea aplicată poate fi cuprinsă între 3.000-15.000 lei”, a încheiat Simona Cornea.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here