Primăriile, pregătite pentru primirea ajutoarelor alimentare

456

Prefectura Gorj a cerut tuturor primăriilor din judeţ să asigure toate condiţiile necesare pentru ca distribuirea ajutoarelor alimentare europene destinate persoanelor defavorizate să fie realizată cât mai rapid şi în condiţii cât mai bune.

În funcţie de graficul de livrare stabilit de Ministerul Fondurilor Europene, ajutoarele alimentare ar urma să ajungă la primăriile din toată ţara cel mai probabil în luna decembrie. “Am trimis către toate administraţiile publice locale din Gorj adrese în care le-am cerut să aibă şi să ne comunice locaţia spaţiilor special destinate pentru depozitarea produselor alimentare, iar primarii ne-au trimis şi adrese de răspuns, atât către noi, cât şi către Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, le-am cerut primarilor să-şi stabilească câte un grup de lucru care să răspundă la nivel de fiecare localitate de întregul proces de primire şi distribuire a ajutoarelor alimentare”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.
Din acest an, lista cu beneficiari este stabilită la nivel centralizat, iar licitaţiile pentru alimente sunt organizate de Ministerul Fondurilor Europene. O altă noutate o reprezintă introducerea cuponului uninominal, obligatoriu pentru ridicarea alimentelor. Pachetele cu alimente vor fi ridicate de beneficiarii gorjeni doar pe baza cuponului şi a documentului de identitate. Cuponul este netransmisibil şi cuprinde datele de identificare a beneficiarului, precum nume, prenume, CNP, domiciliu. Acestea sunt tipărite de Imprimeria Naţională, iar distribuirea a fost realizată de către Poşta Română.

Distribuite în 30 de zile
Imediat ce alimentele vor ajunge în stocurile primăriilor din Gorj, beneficiarii vor intra în posesia a: 4 litri de ulei, 4 kilograme de zahăr, 6 kilograme de făină, 6 kilograme de mălai, două pungi de paste făinoase şi 24 de conserve (opt conserve de carne de porc, şase conserve de carne de vită şi zece cutii de conservă cu pate de ficat). Distribuirea produselor alimentare se realizează în termen de 30 de zile de la recepţionarea acestora. Beneficiarii ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene sunt: pensionarii cu pensii cumulate până la 400 lei/lună; adulţii şi copiii cu handicap grav, neinstituţionalizaţi; luptătorii în revoluţie şi urmaşii eroilor martiri; şomerii; familiile şi persoanele singure cu venit minim garantat. Pentru a vă încadra într-una din categoriile de beneficiari ai ajutoarelor alimentare trebuie să aveţi, după caz, următoarele documente: dispoziţia scrisă a primarului că primiţi venitul minim garantat; carnetul de şomer; decizia de pensionare; certificatul de încadrare în grad de handicap.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here