Primarii din Plopşoru şi Urdari, la judecată cu UMC Peşteana

641

La finalul anului trecut, primarii USL de la Plopşoru şi Urdari s-au adresat instanţei de judecată pentru a anula două autorizaţii de construcţie oferite la cerere Unităţii Miniere de Carieră(UMC) Peşteana din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO). Este necesar acest proces cu CEO pentru ca instanţa să anuleze cele două acte, care ar fi trebuit să stea la baza unui proiect de investiţii a unităţii miniere ce se va derula pe raza ambelor localităţi. Asta deoarece pentru investiţia care priveşte modernizarea unui drum industrial s-au cerut autorizaţii acolo unde nu trebuie, Consiliul Judeţean Gorj fiind autoritatea abilitată să ofere astfel de autorizări.

Pe 31 decembrie, cei doi primari, social-democratul Grigorie Petre de la Plopşoru şi liberalul Mihai Calotă au fost obligaţi să acţioneze CEO-UMC Peşteana în judecată pentru anularea celor două autorizaţii eliberate cu sopul realizării modernizării drumului ce se întinde de la Olari la Peşteana. Edilii au apelat la procedură pentru a ajuta unitatea minieră obligată să intre în posesia unei autorizări de la CJ Gorj pentru modernizarea drumului industrial. Petre Grigorie explică cum stau lucrurile. “Eu şi primarul Calotă am eliberat autorizaţiile fiecare pentru drum, la cererea unităţii miniere. Apoi cei de la carieră au realizat că s-a produs o eroare şi pentru că artera de modernizat se întinde pe raza a două unităţi administrativ teritoriale, conform legii, autorizaţia o poate da doar Consiliul Judeţean. Am trecut astfel la anularea autorizaţiilor la instanţă pentru ca investiţia benefică ambelor localităţi să demareze conform legii”, a declarat primarul din Plopşoru.

carieraAutorizare pe un sector mai mic
Abia după ce instanţa Tribunalului Gorj va anula cele două documente eliberate de primăriile de la Plopşoru şi Urdari, UMC Peşteana fie le va cere, din nou, autorizaţii pe un sector mai mic de drum, fie se va adresa CJ Gorj pentru întreaga arteră rutieră. “În primăvară, investiţia va demara fără probleme. Ea nu va fi împiedicată. La mijloc este şi o cerinţă de mediu”, mai explică Grigorie Petre.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here