Primăria Târgu-Jiu stinge lumina şi plantează arbori

496

Sâmbătă, 28 martie, cu ocazia evenimentului Ora Pământului, Primăria Târgu-Jiu va stinge lumina în cele două mari parcuri din municipiu. Este vorba despre Parcul Central “Constantin Brâncuşi” şi Parcul Coloanei fără Sfârşit. În aceeaşi zi, municipalitatea, alături de membrii Grupului Interact, vor realiza o acţiune de plantare de arbori şi arbuşti în zona cartierului Narciselor din Târgu-Jiu.

Şi în acest an, municipalitatea târgujiană va participa la evenimentul Ora Pământului (Earth Hour) când, timp de o oră, în intervalul 20.30 – 21.30, cei care vor să respecte Pământul vor stinge lumina. “Ne vom alătura şi în acest an campaniei Earth Hour şi timp de o oră vom stinge lumina în Parcul Central şi în cel de la Coloana Infinitului. Rugăm şi cetăţenii să participe alături de noi şi să facă economie de energie în acea oră prin stingerea luminilor din casă. Campania de anul acesta are ca temă «Dăruieşte naturii din energia ta». Noi am stins luminile în fiecare an, timp de o oră”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Plantări de arbori pe Narciselor
Tot pe 28 martie, pentru a marca mai intens evenimentul Ora Pământului, municipalitatea târgujiană, alături de reprezentanţi din Grupul Interact vor realiza o acţiune de plantare în zona cartierului Narciselor. “Clubul Interact este filiera pentru tineri a clubului Rotary Internaţional. Ne adresăm tinerilor cu vârste între 12 şi 18 ani dornici să participe la acţiunile noastre. Până acum am organizat proiecte diverse începând cu strângerea de cărţi şi dăruirea lor până la organizarea unei cupe de schi la Rânca. Acum derulăm acţiunea cu plantarea de copaci ce va avea loc pe 28 martie. Suntem bucuroşi că Primăria s-a oferit să ne sprijine cu puieţii şi materialele necesare. Sperăm că această acţiune va deveni una anuală şi credem că va aduce un plus pentru comunitate”, a declarat preşedintele Interact, Andrei Mărgeloiu.

Pe 2 aprilie, o nouă campanie
În data de 2 aprilie, Primăria Târgu-Jiu va demara o nouă acţiune de plantare de copaci tot în zona Narciselor, acolo unde în ultimii ani s-au ridicat mai multe clădiri de locuit şi unde nu există spaţii verzi în prezent. “Pe 2 aprilie, avem o altă acţiune de plantare derulată cu Direcţia Silvică, Prefectura şi Consiliul Judeţean Gorj, tot în cartierul nou din zona Narciselor. De data aceasta, materialul dendrologic va fi pus la dispoziţie de Direcţia Silvică. Zona Narciselor a fost aleasă, deoarece trebuie să îmbogăţim cumva acea zonă, clădirile sunt noi, s-a lucrat în zonă şi trebuie să plantăm mulţi copaci pentru realizarea spaţiilor verzi. Îi aşteptăm şi pe cei care locuiesc în acea zonă să vină alături de noi în acţiunea de plantare. Vom planta în cartierul Narciselor puieţi de paltin, tei, mesteacăn, pic, tuya, ienupăr”, a mai spus şeful Serviciului Gospodărie Comunală.

Luna curăţeniei, aproape gata
În această perioadă, autorităţile târgujiene încă mai sunt angrenate în acţiunile de Luna Curăţeniei, care au debutat la data de 1 martie. Se pare că acestea au fost încheiate în cea mai mare parte a municipiului, iar de lucru ar mai fi în partea de nord. “Am făcut cam trei sferturi din oraş; mai avem partea de nord, unde trebuie să realizăm acţiuni de toaletare, plantare. Zilele trecute am adus 4.000 de fire de gard viu care este plantat în mai multe zone. Totodată, vom replanta tot ce înseamnă arbori în parcurile din Olari şi Mioriţei unde, din păcate, toţi copacii au fost rupţi”, a precizat Ionuţ Jilăveanu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here