Primăria Târgu-Jiu a oferit pachete de Paşte familiilor nevoiaşe

310

Treizeci de familii nevoiaşe din municipiul Târgu-Jiu au primit pachete cu alimente de Paşte. Reprezentanţii autorităţilor locale au venit în întâmpinarea persoanelor fără venituri, încercând să aducă un strop de bucurie în sufletele acestora.

Pe lângă tichetele sociale acordate familiilor cu venituri mici, municipalitatea a oferit şi pachete cu alimente persoanelor care nu au niciun fel de venit. În cursul zilei de luni, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu s-au deplasat la treizeci de familii nevoiaşe, cărora le-au dus pachete cu diverse alimente pentru masa de Paşte. „Aceste familii se află în baza noastră de date de foarte mult timp; le cunoaştem bine situaţia. Sunt persoane cu mulţi copii, care nu au locuri de muncă. Noi avem o bază de date de ani de zile; le ştim problemele şi încercăm să-i ajutăm nu numai cu ocazia sărbătorilor pascale şi de Crăciun; ei mai au nevoie de ajutorul nostru şi pe parcursul anului. Sunt alimente pe care toată lumea ar trebui să le aibă pe masă cu ocazia Paştelui: ouă, cozonac, pui, carne de porc, carne tocată, salam, cârnaţi, ficăţei de pui, prăjituri. Valoarea unui pachet este în jur de 200 de lei”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

„Un gest frumos…”
Prima casă vizitată de autorităţi a fost cea a familiei Danielei Pavel, în cartierul Bicaz. Acolo, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au găsit doi copii minunaţi, care deşi s-au născut cu probleme grave de sănătate, au reuşit să crească frumos şi chiar să îşi descopere câte un talent. Fetiţa i-a răsplătit pe vizitatori cu un cântec la vioară, iar băieţelul a recitat o poezie de sezon. Mama lor a ţinut să le mulţumească autorităţilor pentru gestul făcut. „Este un gest foarte frumos şi ne bucurăm. Ne ajută să oferim un Paşti mai frumos copiilor; altfel nu aveam posibilitatea de a le oferi asemenea preparate copiilor. Mulţumim frumos Primăriei şi le dorim Paşte fericit tuturor”, a menţionat Elena Daniela Pavel.

Iulia Vână: „Ne bucurăm că putem să facem asemenea gesturi”
Viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână s-a deplasat personal la cazurile sociale vizate de acţiunea de luni. Aceasta a fost impresionată de copiii din familiile vizitate. „Este perioada când cred că fiecare dintre noi ar trebui să facem cât de puţin putem şi cel mai mult pentru cei care au nevoie de noi. Sunt momente când devenim mai umani şi suntem mai aproape de semenii noştri, iar prin ce am făcut aici cred că am reuşit să aducem o bucurie în sufletele celor doi copii extraordinari pe care i-aţi văzut; ei sunt, amândoi, cu certificate de handicap, născându-se cu hidrocefalie, dar iată că există un Dumnezeu pentru că aţi văzut cât de bine s-au recuperat. Fetiţa cântă la vioară şi mie, personal, mi-au dat lacrimile. Ne bucurăm din suflet să putem să facem astfel de gesturi şi să fim alături de cei care au nevoie de noi pentru că în această perioadă avem nevoie unii de ceilalţi”, a mărturisit Iulia Vână.
Membrii familiilor cărora municipalitatea le-a oferit pachetele alimentare cu ocazia sărbătorilor pascale au fost impresionaţi şi au recunoscut că fără acest ajutor nu ar fi putut să pună pe masa de Paşte asemenea preparate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here