Primăria a demarat lupta împotriva ţânţarilor

550

Municipalitatea şi-a propus combaterea populaţiilor de ţânţari din Târgu-Jiu. Dezinsecţia se desfăşoară în etape, acţionându-se în zonele cu spaţii verzi, aliniamente stradale, parcuri. Costurile totale ale acţiunii se ridică la 300 milioane lei vechi.

Combaterea ţânţarilor constă în aplicarea de produse insecticide prin tehnici specifice habitatului, iar produsele folosite pentru tratamentele de deratizare şi dezinsecţie sunt avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătăţii.
La nivelul municipiului Târgu-Jiu deja a început lupta împotriva ţânţarilor. „Această acţiune se desfăşoară în mai multe etape şi se acţionează pe spaţiile verzi publice; miercuri dimineaţa, spre exemplu, s-a acţionat în Parcul Central. Costurile totale ale dezinsecţiei se ridică la 300 milioane lei vechi”, confirmă Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Substanţele utilizate de municipalitate în cadrul programului de dezinsecţie acţionează şi împotriva căpuşelor, la fel ca şi în anii trecuţi. În total vor fi 3 acţiuni de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here