Prima zi de negociere a CCM-ului: Sindicaliştii cer bugetul CEO pe 2015 şi situaţia economiilor la fondul de salarii

440

Ziua I a negocierilor dintre sindicate şi administraţia CEO pare că s-a finalizat, ieri, cu scorul de 1-0 pentru liderii salariaţilor din structura energetică. Asta deoarece întâlnirea celor 13 lideri cu cei 13 din comisia CEO s-a terminat după ce sindicaliştii au cerut reprezentanţilor administraţiei să le prezinte situaţia economică-financiară la zi a Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, Constantin Mitrescu, lider în cadrul FNME, a solicitat comisiei CEO şi să i se prezinte comisiei sindicale o situaţie la zi a economiilor făcute la fondul de salarii.
“Prima zi de negociere a început la Rovinari la ora 10.00 şi s-a finalizat la ora 17.00. Am parcurs trei capitole deja din contract, dar sunt însă trei articole unde există divergenţe legate de formularea lor. Nu am ajuns însă la capitolul drepturi, deoarece am parcurs şi regulamentul de negociere. Am cerut însă comisiei de negociere conduse de Sorin Olaru să ne prezinte, pe parcursul negocierilor, şi bugetul CEO pe 2015, şi situaţia economico-financiară a acestuia la zi. De asemenea, Mitrescu a cerut situaţia privind economiile făcute de CEO la fondul de salarii. Acum aşteptăm să vedem documentele, iar marţi ne întâlnim din nou”, a transmis Constantin Creţan, reprezentant al Federaţiei Univers, la finalul primei runde de negocieri.
Sindicaliştii cer, printre altele, administraţiei CEO, o mărire de salarii în noul CCM, măcar legat de indicele de inflaţie.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here