Prevestirile politice ale lui Morega despre PDL s-au adeverit

433

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, Dan Ilie Morega, a prevestit corect atât rezultatul alegerilor din PDL cât şi mişcarea Elenei Udrea de a forma un nou partid.

“În urmă cu trei săptămâni de zile am spus clar că, de fapt, Convenţia Naţională a PDL, care a avut loc la Bucureşti, îl va desemna ca preşedinte pe Blaga. Motivaţia s-a bazat pe cunoaşterea acestuia ca un om serios, cunoscător al problemelor de organizare, un om pragmatic, harnic şi cu mult echilibru. Un om cu vastă experienţă nu numai politică ci şi în domeniul economic şi social. În acelaşi timp am prevăzut că poate să existe o scindare a PDL, în condiţiile în care Udrea nu câştiga, şi iată că, deşi au trecut doar 24 de ore de la Convenţie, se tot discută problema realizării unui nou partid, şi, pe surse, a partidului Mişcarea Populară. Se vorbeşte despre partidul a cărei denumire a fost înregistrat la OSIM şi oprit cu mai bine de doi ani în urmă de fiica preşedintelui Elena Băsescu”, a declarat Morega. Fin observator politic, fostul deputat consideră că pedeliştii l-au susţinut pe Blaga sătui de Traian Băsescu. “Deşi Blaga a avut un scor de 52%, din procentul celor care au votat, Udrea a obţinut acest scor datorită faptului că a fost susţinută pe faţă, atât cu mult timp înaintea Convenţiei cât şi în discursul preşedintelui. Acest vot a fost unul anti-Băsescu, întrucât chiar pedeliştii din interior s-au săturat să mai stea la cheremul acestuia. Să fie hăituiţi cu instituţiile de forţă pe care Băsescu le-a subordonat în ultimii ani, şi unele chiar şi acum. Aşa că nu numai el le-a spus Good Bye PDL, mai bine de 52% îi spun lui Băsescu «La revedere» şi regretă că au fost împreună”, a completat fostul şef al PNL Gorj.

Viitorul PDL sună bine
În ce priveşte PDL, pe viitor, Morega nu se teme să facă alte prevestiri. “Este clar că din organizaţia din Gorj, mulţi care au votat cu Udrea de acum înainte trebuie să facă ciocu’ mic sau merg cu ea la Mişcarea Populară. În 3-5 ani văd însă un PDL cu adevărat reformat din punct de vedere al organizaţiilor locale şi se va face selecţia, din punctul meu de vedere, cunoscându-l pe Blaga, pe criterii principiale, nu pe altele care pot aduce consolidarea partidului”, a conchis liderul Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here