Prevenirea evaziunii fiscale, în atenţia prefectului Andrei

269

liviu andrei facuta de mineLiviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, a organizat ieri la sediul instituţiei o şedinţă cu şefii serviciilor deconcentrate. Pe ordinea de zi, s-au avut în vedere ajutoarele sociale, reducerea evaziunii fiscale, precum şi acordarea de sancţiuni în zona staţiunii Rânca pentru eventualele disfuncţionalităţi.

 

Prima instituţie deconcentrată vizată a fost Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Prefectul a solicitat reprezentanţilor acestuia o situaţie cu ajutoarele sociale acordate de primării. „Vreau să ştiu fiecare comună câte ajutoare sociale are în plată la ora actuală. Acolo unde numărul ajutoarelor a crescut, dosarele trebuie verificate. Am informaţii că unele dosare de ajutor social au fost făcute pe interese“, a declarat Liviu Andrei.

De asemenea, acesta a adus în discuţie şi importanţa diminuării evaziunii fiscale mai ales în contextul în care Guvernul trebuie să ia măsuri drastice de austeritate: „Ştiţi foarte bine că dacă am ajunge la 70-80% cu colectarea banilor la buget, România ar scăpa mai repede din criză. Trebuie să ne facem datoria şi să diminuăm numărul evazioniştilor din judeţul Gorj, pentru că din informaţiile pe care le am suntem pe podium. Vreau un raport cu cei mai mari evazionişti din judeţ. Prioritatea este colectarea de fonduri şi respectarea legii. Nu avem alte priorităţii“.

Totodată, prefectul a făcut referire şi la zona turistică Rânca, solicitând instituţiilor abilitate să desfăşoare în continuare verificări, iar cei care nu respectă legea să fie sancţionaţi: „Trebuie să ştie toţi că trebuie să îşi facă treaba respectând legislaţia în vigoare. Dacă unui comerciant din Rânca îi convine să facă un miliard de lei vechi pe zi şi să dea amendă un miliard jumătate, e treaba lui. Eu cred că decât să dea amendă mai bine intră în legalitate. În Rânca vor fi echipe de control în fiecare zi“.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here