Prevenirea bolilor, după gratii

404

penitenciar 019Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au ocazia să înveţe cum să se ferească de boli extrem de grave cum sunt SIDA, ITS, hepatite, care se transmit foarte uşor, dar şi despre efectele consumului de droguri.

vot penitenciar (1) Această prezentare are loc sâmbătă în cadrul unei sesiuni de informare a deţinuţilor.

„Această activitate de informare se face în baza prevederilor Protocolului naţional de cooperare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia Romanian Harm Reduction Network, cu sprijin tehnic şi financiar din partea Fondului Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, prin Fundaţia Romanian Angel Appeal, în cadrul Rundei 6 de finanţare a Fondului Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu.
La această sesiune de informare participă nu mai puţin de 35 de persoane încarcerate. Prezentările sunt susţinute de doctorul Florin Truţă, membru al Asociaţiei Române Anti-SIDA, filiala din Craiova (ARAS CRAIOVA).
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here