Preţurile din magazine vor scădea !

354

preturile din magazinMinistrul Economiei, Adriean Videanu, sustine o conferinţă de presă, în care va da mai multe detalii despre înfiinţarea “Observatorului Preţurilor”, mecanism prin care speră să frâneze creşterea preţurilor. Ministrul Adriean Videanu a anunţat recent că Guvernul are în plan publicarea preţurilor din marile lanţuri de

magazine, hipermaketuri şi supermarketuri pe un site, dar şi în punctele de informare din zonele aglomerate, sperând că în acest fel va determina comercianţii să mai taie din ele! În primă fază, monitorizarea prin „Observatorul preţurilor” se va face la produsele alimentare şi cele nealimentare de uz curent.

Cum va funcţiona sistemul:

Consumatorii vor putea compara preţurile din magazine foarte uşor, nefiind necesar să se deplaseze de la unul la altul şi atunci cei care au preţuri mari vor avea vânzări mai mici şi vor fi obligaţi să mai taie din ele, dacă vor să nu piardă bani. Autorităţile speră că vor creşte concurenţa dintre magazine în acest fel. În plus, magazinele vor fi obligate să informeze săptămânal Executivul cu privire la preţurile pe care le practică la anumite categorii de produse şi referitor la toate modificările pe care le fac. Mai mult decât atât, şeful ANPC a explicat că va fi mai uşor pentru autoritate să verifice neconcordanţele dintre preţurile afişate la raft şi cele plătite efectiv de client. „Primim des reclamaţii că la casă sunt alte preţuri decât cele de la raft. Prin faptul că magazinele ne vor trimite preţurile săptămânal, vom monitoriza mai bine aceste posibile derapaje”, a spus Constantin Cerbulescu, preşedintele Autoritătii Naţionale de Protecţie a Consumatorilor (ANPC). El a mai arătat că o variantă luată în calcul este montarea unor monitoare cu touch screen în zonele cu mare trafic şi pe care să fie afişate preţurile produselor din diverse magazine. Românii vor avea la dispoziţie şi un telefon gratuit pentru a putea reclama neconcordanţele dintre preţuri. În a doua fază, proiectul ar urma să fie extins la mai multe produse.

Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here