Preţul brânzeturilor, scăzut în acest an

343

untitledEstimările efectuate de Departamentul american pentru Agricultură pentru acest an arată că producţia mondială de lapte va creşte, în timp ce exporturile vor scădea, din cauza vânzărilor reduse de la sfârşitul anului trecut.

Atât la laptele gras cât şi la laptele degresat, vânzările au scăzut faţă de luna trecută, dar se aşteaptă o creştere a stocurilor de lapte pentru acest an. În ceea ce priveşte preţul, prognozele specialiştilor susţin că va exista o scădere în perioada următoare, situaţie influenţată de creşterea producţiei de lapte pe fondul unei cereri scăzute de pe piaţă.

De asemenea, la brânzeturi, preţurile vor rămâne la un nivel mai scăzut, luând în considerare stocurile actuale care rămân la un nivel ridicat. În ceea ce priveşte piaţa untului, estimările arată că preţurile vor stagna, ele vor creşte probabil în prima jumătate a anului dar vor scădea în cea de a doua din cauză că în această perioadă va creşte şi producţia. Datele statistice referitoare la primele luni ale anului în curs arată că fermierii români „beneficiază” de cel mai slab preţ oferit în ţările din Europa de Est.

Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here