Preselecţie pentru “Maria Lătăreţu”

369

doina gorjului (1)Tinerii interpreţi gorjeni, atât instrumentişti cât şi vocali, vor avea ocazia să se afirme în cadrul unui festival de talie naţională, anume Festivalul de Muzică Populară „Maria Lătăreţu”. Acesta se va desfăşura în Târgu-Jiu, în perioada 8-11 noiembrie, judeţul nostru fiind reprezentat de opt solişti care vor fi aleşi în urma unei preselecţii ce va avea loc săptămâna viitoare.

Festivalul Naţional de Muzică Populară „Maria Lătăreţu” a ajuns, deja, la ediţia cu numărul XVII şi este un adevărat descoperitor de talente. De-a lungul timpului, încadrul acestui eveniment s-au lansat nume mari ale muzicii populare româneşti. Şi anul acesta organizatorii vor să descopere noi talente din întreaga ţară. Judeţul nostru va participa, conform regulamentului, cu opt interpreţi, patru solişti vocali şi patru solişti instrumentişti, care vor fi aleşi în cadrul unei preselecţii. Aceasta va avea loc miercuri, 27 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, aceştia fiind organizatorii principali ai evenimentului. „Sigur că mă aştept la concurenţă destul de mare între concurenţi, pentru că Gorjul a fost şi rămâne o pepinieră în acest domeniu. Îi aşteptăm pe toţi soliştii instrumentişti şi vocali cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani să participe la preselecţie”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Spectacole şi apariţii televizate

doina gorjului (25)În această perioadă, activitatea Ansamblului nu se referă numai la pregătirile pentru acest festival. Duminica trecută Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a participat la un festival care a avut loc la Băileşti. „Zilele acestea ne-am refăcut după prestaţia pe care am avut-o duminică la festival, la Băileşti şi acum ne pregătim deja pentru evenimentul următor”, a mai spus Porumbel. Mâine, ansamblul gorjean va participa la o emisiune de folclor la postul de televiziune naţional. „Vineri vom merge cu trupa de dans. Nu este pentru prima dată când suntem invitaţi la această emisiune”, a completat directorul ansamblului.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here