Preselecție în mai multe orașe, pentru Festivalul Copiilor „Domnica Trop”

686

Pregătirile pentru ediția a VI-a a Festivalului Copiilor „Domnica Trop” sunt în linie dreaptă. Deja primii copii s-au înscris în competiție, participarea fiind gratuită. Organizatorii și-au propus să se deplaseze la Baia de Aramă, Drobeta Turnu Severin, Craiova și Slatina pentru preselecții. Înscrierile au loc până la data de 24 noiembrie, existând posibilitatea de a se face și pe internet.

Festivalul Copiilor „Domnica Trop”, ediția a VI-a, se va desfășura pe data de 9 decembrie 2017. „Continuăm seria festivalurilor dedicate celei mai iubite doinitoare ale cântecului popular muntenesc oltenesc, celebra Domnica Trop, care peste puțină vreme va împlini 80 de ani de viață și 50 de ani de carieră artistică. Pentru cine nu știe, trebuie să reamintesc că mama Domnica este un artist desăvârșit; alături de dânsa au crescut o seamă de artiști, cel puțin din zona Mehedinți, și i-aș aminti aici pe: Angelica Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican și Olguța Berbec”, spune Dorin Brozbă, fondatorul festivalului.

Înscrieri până pe 24 noiembrie
Pentru ediția din acest an a Festivalului Copiilor „Domnica Trop” înscrierile au început în data de 14 noiembrie și se vor încheia pe 24 noiembrie. „Copiii care vor veni la festival au vârste cuprinse între 7 și 13 ani și deja, la 2 zile de la înscriere, avem 8 copii înscriși. Micuții care sunt din alte zone ale țării se pot înscrie pe internet. Din estimările mele, vom avea și de această dată 70-80 de copii înscriși. Astfel, suntem nevoiți să facem cuvenita preselecție, pentru că așa este normal. Trebuie să învățăm copiii cu competiția. Vom merge să facem preselecția la Baia de Aramă, Drobeta Turnu Severin, Craiova și Slatina, plus la noi la Târgu-Jiu.”, confirmă Dorin Brozbă. Concurenții din alte localități vor solicita înscrierea pe e-mailul: bdmedia44@yahoo.com sau la telefon 0763838203. Preselecția se va realiza în zilele de 27 și 28 noiembrie 2017. Festivalul va fi prezentat de Camelia Petria din Olt, câștigătoarea trofeului ediției anterioare. „Realizăm acest frumos eveniment cu sprijunul Consiliului Județean, în primul rând, și cu sprijinul Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu”. Sigur, banii alocați acestui eveniment sunt destui de puțini. Avem și sprijinul unor oameni cu suflet mare. Mama Domnica Trop va cânta alături de copii și tot ea va înmâna trofeul festivalului care îi poartă numele. Suntem singurii organizatori care nu luăm niciun fel de taxă de înscriere a copiilor. Acești micuți provin, de regulă, din familii cu posibilități materiale reduse. Am găsit soluțiile necesare pentru a le oferi și premii în bani, dar și diplome”, mai spune Dorin Brozbă. Participarea la festival este gratuită. Evenimentul se va desfășura în data de 9 decembrie, începând cu ora 11.00, în sala de festivități a Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here