Preşedintele Stăvăroiu a demisionat din funcţie! Şeful de cabinet al deputatului Cupă şi directorul căminului de bătrâni Suseni, promovaţi în CA-ul UEF Motru

680

Din septembrie şi până în prezent, doi membri ai Consiliului de Administraţie(CA) ai Unităţii de Execuţie Foraje(UEF) Motru au părăsit acest organism de conducere al subunităţii Complexului Energetic Oltenia, totul culminând, săptămâna trecută, cu demisia din funcţie chiar a preşedintelui CA-ului, Felicia Stăvăroiu, totodată jurist al companiei. Demisiile celor trei au strânsă legătură cu situaţia dezastruoasă în care se află unitatea, directorul UEF Motru, Ilie Petrescu, spunând în schimb că plecările se datorează doar penalităţilor mari acumulate de societate, dar şi unor decizii ale oficialilor companiei. Deocamdată conducerea CEO nu a stabilit cine va fi noul preşedinte al CA-ului UEF, dar i-a găsit înlocuitori lui Ion Ghiga şi lui Ion Răuţ. Mai exact, în locul directorului Ghiga a fost promovat Marcel Şandru, consilier la cabinetul parlamentar al lui Ion Cupă, deputat PLR, acum ALDE, în timp ce locul lui Răuţ i-a fost oferit lui Luca Stelian, fost maistru militar în prezent şeful Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, membru UNPR.

Situaţia la UEF Motru este extrem de tensionată, şi semn că, corabia condusă de Petrescu ia apă, deja trei membri ai CA-ului au demisionat, în frunte cu preşedintele acestui organism Felicia Stăvăroiu. Primul care a plecat a fost Ion Ghiga, fostul director al UMC Roşiuţa, urmat de Ion Răuţ, directorul Diviziei de Pază şi Protecţie şi recent de jurista CEO, Felicia Stăvăroiu, care a renunţat doar la funcţie şi nu la CA, ea rămânând aici simplu membru. În prezent există însă doar o funcţie de conducere vacantă în CA, deoarece locurile lui Ghiga şi Răuţ au fost ocupate în ultimele două luni de un membru ALDE, mai exact de către Marcel Şandru, totodată şef de cabinet al deputatului Cupă, şi de către Luca Stelian, zice-se de la UNPR, director al căminului de bătrâni de la Suseni.
În CA-ul UEF Motru vor mai ajunge însă, în urma şedinţei din 3 noiembrie, doi ingineri, Gabriel Ionel Chirculescu, dar şi Gabriel Bănăţeanu.

Petrescu confirmă demisiile!
Contactat telefonic, Ilie Petrescu, directorul UEF Motru, a confirmat ultimele demisii, chiar şi cea a preşedintelui CA-ului, cu menţiunea că acestea s-ar fi datorat faptului că respectivii nu vor să accepte penalităţile pe care le are unitatea. “Unii au demisionat că aşa li s-a impus de sus, în timp ce doamna preşedintă a renunţat la funcţie pentru că nu este de acord cu penalităţile. Dânsa a rămas în CA. Conducerea CEO ne ajută, mie mi s-au dat bani să achit un miliard şi jumătate, recent, la Finanţe”, a declarat Petrescu.
Angajaţii unităţii susţin în schimb că Stăvăroiu a demisionat nemulţumită că Petrescu nu pune în aplicare o decizie privind retrogradarea din funcţia de contabil şef a lui Marian Manea, urmărit penal alături de directorul unităţii pentru delapidare, şi trecerea lui în funcţia de şef-serviciu la UEF. De altfel, Manea refuză de ceva vreme să pună la dispoziţia cezorilor indicatorii de performanţă din contractul de mandat al directorului Petrescu.

După disponibilizări, alte zece angajări
Şocant este că, în ciuda situaţiei blamate chiar de managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, Petrescu arată că încă face ce vrea în unitate, fiind acuzat de o parte dintre salariaţi că ameninţă muncitorii, membrii în sindicatul Sondorul, dar şi că face angajări după ce pe 2 iunie a făcut disponibilizări.
Deja în jur de zece persoane au fost angajate la UEF, pe o perioadă de două luni de zile, în condiţiile în care aceste creşteri de personal nu sunt permise, urmare a pierderilor financiare foarte mari financiare ale unităţii. Legat de ameninţări, Petrescu este acuzat că tună şi fulgeră la adresa sindicaliştilor de la Sondorul pe care i-ar fi anunţat, recent, că le va schimba, abuziv, locurile de muncă. Asta după ce a încercat, săptămâna trecută, să-i lase tot abuziv fără sediu sindical.
Patru sindicalişti vizaţi de răzbunarea lui Petrescu, secondat de liderul de sindicat Cristian Avram Rădulescu, spun că li s-a transmis că dacă nu îşi văd de treabă(adică dacă mai comentează public abuzurile celor doi), le vor fi periclitate actualele locuri de muncă.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here