Președintele CJ Gorj, prezent la recepția lucrărilor de reabilitare a DJ 675C

601

Compania OMV Petrom a finalizat  lucrările  de consolidare  și reabilitare a drumului  DJ 675C,  la km 2+150,  din localitatea Logrești Moșteni, tronson ce fusese afectat de alunecări de teren, ca urmare a precipitațiilor abundente și a creșterii aportului de apă în sol. Delegația Consiliului Județean Gorj, împreună cu  reprezentanți ai  companiei petroliere și ai Primăriei Logrești, a participat, pe 28.09.2016,  la recepția lucrărilor.

Valoarea totală a investiției din zona Logrești a fost de 3,7 milioane de lei, intervenindu-se pentru cj, omv (1)consolidarea terenului pe o lungime de aproximativ 150 de m și adâncime de peste 20 m, realizarea de drenuri longitudinale, șanțuri betonate, refacere terasamente, sistem rutier armat cu plasă sudată, montare parapeți metalici.
cj, omv (3)În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Județean Gorj a emis o hotărâre conform căreia administrația județeană a cedat către OMV PETROM S.A. dreptul neexclusiv și temporar de folosință asupra unui sector al DJ 675 C Târgu Logrești-Baia de Fier, în vederea realizării unor lucrări de interes public.
Ca urmare a efectuării recepției lucrărilor, în perioada imediat următoare, se va realiza procedura legală de preluare de către Consiliul Județean Gorj a sectorului de drum, ce a făcut obiectul respectivei cj, omv (4)investiții, în vederea administrării. Potrivit datelor furnizate de OMV Petrom privind investițiile pentru județul Gorj, din bugetul total aproximativ 365 milioane de euro pentru perioada 2008-2018, 310 milioane euro au fost deja investite. Principalele trei proiecte sunt sistemul de livrare a gazelor în comuna Hurezani, dezvoltarea zăcământului Totea Deep și FRD Bustuchin, pentru creșterea producției de gaze.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here