Preşedinte pesedist peste PDL Peştişani

305

Mihai Cojocaru, preşedintele PDL Peştişani, totodată consilier local, va rămâne, în câteva zile, fără scaunul ocupat în fruntea filialei locale a Partidului Democrat Liberal. Deşi ales la finalul anului trecut el va urma să fie înlocuit din funcţie, la cererea lui Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj. Vâlceanu, dar şi Gheorghe Grivei şi Dumitru Modrea, îl vor la cârma filialei pe profesorul Ionel Pavel, din localitate, fost membru PSD până în urmă cu doi ani de zile. De altfel Pavel a fost chiar preşedinte al PSD Peştişani, încă de pe vremea lui Nicolae Mischie şi mult timp după, el conducând organizaţia social-democrată până la alegerea în fruntea filialei a lui Ion Poenaru, fost preşedinte la momentul actual. Poenaru l-a dat afară pe Pavel, care s-a mutat astfel la PDL.

Vâlceanu vrea instalat un fost pesedist în fruntea PDL Peştişani, după ce actualul preşedinte a fost acuzat recent de insubordonare, spun membri ai PDL din localitate. Schimbarea a fost decisă însă după ce, joi, la ora 16.00, Consiliul Local Peştişani n-a acceptat votarea unei organigrame, ce privea reducerea unor posturi din cadrul instituţiei locale. Printre cei care au refuzat organigrama a fost şi pedelistul Cojocaru.
În localitate se discută că unii pedelişti s-au mai întâlnit, în grupuri, săptămâna trecută pentru a stabili de partea cui se vor poziţiona la alegerile din 13 august.

Cojocaru, tras la răspundere pentru organigramă?!
De altfel nu numai Cojocaru a renunţat să voteze organigrama, ci toţi consilierii au dat înapoi nefiind de acord cu supunerea la vot a unui document pe care nu-l primiseră cu cinci zile înainte, conform legii. Cojocaru nu ar fi însă la o prima abatere în CL Peştişani, el fiind acuzat de insubordonare politică de către Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, cel care a şi decis, peste noapte, schimbarea liderului din Peştişani. Pedelistul Cojocaru vota în CL Peştişani după cum îi cereau alţii, nu după ce îi cererea PDL Gorj, s-ar fi plâns şi Modrea şi Grivei, liderului PDL Gorj, spun membri ai partidului.
Cojocaru nu se consideră însă vinovat cu nimic şi menţionează că va candida pentru funcţia de preşedinte pe data de 13 august, când Vâlceanu a decis ca aici să se organizeze alegeri interne, deşi organizaţia nu necesita o reorganizare.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here