Preşcolarii marchează joi Ziua Mondială a Mediului

499

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj organizează joi o serie de manifestări cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, cu începere de la orele 10:00. Evenimentul va fi marcat alături de copiii de la grădiniţele din municipiul Târgu-Jiu, printr-un spectacol ce va fi organizat la amfiteatrul din centrul oraşului.

“La nivelul municipiului Târgu-Jiu APM Gorj, în parteneriat cu grădiniţele cu care deja derulăm acţiuni am decis să organizăm o defilare în centrul municipiului în care, copiii vor participa cu mesajele pe care doresc să le exprime. Peste 250 de copii de la 6 grădiniţe sunt implicate în acest eveniment. APM Gorj va transmite un mesaj privind grija calităţii aerului pe care îl respirăm, de a gestiona deşeurile într-un mod sigur pentru a nu genera o poluare asupra solului sau asupra apelor şi nu în ultimul rând va trebui să ţinem cont că natura este a tuturor. Natura poate fără om, dar omul nu poate fără natură”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
“Ziua Mondială a Mediului” sau “Ziua Mediului Înconjurător” este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie, se înscrie în efortul comun de a promova dezvoltarea durabilă a oraşelor. În agenda evenimentelor sunt incluse activităţi care ar contribui la promovarea principiilor ecologice şi dezvoltării durabile a vieţii umane în centrele urbane, în scopul asigurării unui viitor prosper şi sigur din punct de vedere ecologic.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here