Prepară cosmetice cu ulei de măsline

419

Uleiul de măsline se foloseşte cu succes în fabricarea cosmeticelor datorită proprietăţilor sale de hidratare şi regenerare.

Pentru a te bucura de beneficiile uleiului de măsline poţi să-ţi prepari cosmetice chiar la tine acasă, aşa cum procedau odată şi bunicile noastre. Folosind acest ulei poţi încerca diverse măşti pentru faţă, demachiant, mască pentru păr sau se poate aplica pe unghii pentru a le face mai rezistente.

Demachiant

Îţi trebuie zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline, zeamă de castravete şi puţin lapte. Toate acestea se amestecă şi se va aplica cu un disc de vată pe faţă, iar la sfârşit clăteşti cu apă.

Măşti de faţă

Pentru ten uscat se poate face o mască dintr-un ou, o lingură de ulei de măsline şi zeamă de lămâie, care se aplică pe faţă şi se lasă aproximativ un sfert de oră, după care se clăteşte.

Mască pentru toate tipurile de ten: amestecăm bine un sfert de banană, punem puţină zeamă de lămâie şi ulei de măsline. După ce se omogenizează bine compoziţia se aplică pe faţă şi se lasă 10-15 minute, apoi se clăteşte.

Pentru luciul părului: înainte de spălarea părului, cam cu o jumătate de oră, se aplică o soluţie preparată din două linguri de lapte şi o lingură de ulei. Se va spăla apoi părul cu şampon, fără a mai fi nevoie de un alt tratament.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here