Preoţii misionari din spitalele gorjene s-au reunit la Craiova

515

Preoții slujitori în spitalele aflate în cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei s-au reunit în sala de conferințe a Centrului „Mitropolit Firmilian” joi, 4 decembrie, în cadrul unei întâlniri de lucru.

Scopul întâlnirii a fost acela de a stabili programul acțiunilor social – filantropice ce vor fi desfășurate de preoții misionari în unitățile spitalicești din județele Dolj și Gorj în perioada sărbătorilor de iarnă, precum și stabilirea programului liturgic din această perioadă, punându-se accent pe necesitatea săvârșirii Tainei Sfântului Maslu în fiecare spital.
De asemenea, cu prilejul acestei întâlniri a fost oferită preoților misionari Pastorala de Crăciun transmisă de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, către toți preoții, monahii, credincioșii din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei. „Întâlnirea de astăzi a avut rolul de a stabili programul și acțiunile prin care preoții din spitale să fie mai aproape de bolnavii internați, oferindu-le suportul duhovnicesc necesar pentru a trece cu bine peste perioada de dificultate în care se află. Astfel, în perioada până la sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, în toate spitalele din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei vor fi organizate acțiuni filantropice și programe de colinde care să bucure sufletele celor internați în unitățile medicale”, a precizat părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here