Premiul I la Festivalul “Gugulan cu car cu mere”, adjudecat de un tânăr solist din Gorj

657

Marius Dăescu, un tânăr de 15 ani, din satul Croici, Mătăsari, a obţinut Premiul I şi Trofeul secţiunii “Folclor” la Festivalul de Folclor pentru Copii “Gugulan cu car cu mere”.

Festivalul de Folclor pentru Copii “Gugulan cu car cu mere” se află la cea de-a V-a ediţie şi s-a desfăşurat la Caransebeş, în data de 30 octombrie. Anul acesta, festivalul a adunat 456 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani, din judeţele: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Gorj şi Dolj. Marius Dăescu, tânărul gorjean care şi-a adjudecat Premiul I şi Trofeul secţiunii “Folclor”, are 15 ani şi este elev al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, unde se pregăteşte cu prof. Liliana Neoagă Ciochină; de asemenea, el mai frecventează şi cursurile Palatului Copiilor Târgu-Jiu, la clasa prof. Cristina Olteanu, şi este colaborator al Ansamblului Ciupercenii Noi din Dolj.

marius daescuCel mai important premiu din palmares
Marius Dăescu cântă de şapte ani. De cinci ani a început să participe şi la festivaluri. Până în prezent, cel mai important premiu obţinut este cel de la Caransebeş. În palmaresul său şi-au mai găsit însă locul numeroase premii şi menţiuni, obţinute la festivaluri judeţene sau naţionale. Numai în cursul acestui an, tânărul solist a mai obţinut, printre altele, premiul II la Festivalul “Mărţişoare folclorice” de la Stoina, premiul III la Festivalul “Hora din străbuni” de la Logreşti, o menţiune la Festivalul Naţional de Folclor “Momârlanii, gazde bune” de la Petrila, o menţiune la Festivalul folcloric “Iustina Băluţeanu” de la Bustuchin şi premiul II la Festivalul “La izvor de cântec românescu” din Dolj. În prezent, Marius Dăescu, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mătăsari, profil Matematică-Informatică.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here