Premiu pentru „Poliţist. Adjectiv”

443
Filmul „Poliţist. Adjectiv” a mai obţinut un premiu internaţional, la festivalul de film de la Vukovar, din Croaţia, actorul gorjean Ionuţ Stoica fiind prezent la proiecţia şi premierea peliculei. Filmul în care Stoica este cap de afiş, alături de Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov, a fost declarat cel mai bun, spre bucuria artistului gorjean, în competiţie acesta concurând inclusiv cu „Amintiri din Epoca de Aur”.

Filmul regizat de Corneliu Porumboiu este propunerea oficială a României pentru Oscarul din 2010 la categoria film străin. Pelicula va rula toamna aceasta aproape săptămânal la o serie de festivaluri internaţionale, festivaluri care vor avea loc la Viena, la Hamburg, în Mexic şi Canada sau Taiwan, Polonia, Rusia şi Turcia.
Ion Stoica nu ştie dacă va mai ajunge la toate acestea pentru că deplasările pe care le-a făcut până acum în străinătate le-a făcut cu ajutorul sponsorilor din Gorj. El a ajuns la Vukovar doar pentru că senatorul Ion Ruşeţ şi sindicatele miniere conduse de acesta în zona Jilţ l-au ajutat pe actor cu banii necesari deplasării în Croaţia. Actorul spune însă că, pe lângă bucuria obţinerii unui nou premiu, acasă, la Târgu Jiu, a mai avut parte de o altă fericire, cel de-al doilea nepot al său venind pe lume cu câteva ore înainte ca „Poliţist. Adjectiv” să fie declarat câştigător la Vukovar.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here