Premiu important pentru specialiştii Hidroelectrica Târgu-Jiu

478
Specialişti ai Hidroelectrica Târgu Jiu, în frunte cu directorul sucursalei, Ion Tiriplică, au câştigat medalia de aur la Salonul Mondial de Invenţii, desfăşurat la Bruxelles. Salonul de Mondial de Inventică, Cercetări şi Noi Tehnologii s-a desfăşurat în capitala Uniunii Europene la sfârşitul săptămânii trecute, dar Hidroelectrica a comunicat de abia acum performanţele specialiştilor săi.

Invenţia realizată la Gorj şi premiată la Bruxelles este o instalaţie automată de ungere arbore vană sferică, care este deja în funcţiune la barajul Clocotiş.

Instalaţia respectivă este realizată de circa doi ani, directorul Ion Tiriplică spunând că, de atunci şi până acum, a trebuit să parcurgă toate etapele pentru ca invenţia să fie înregistrată oficial. Acesta afirmă că birocraţia este greu de învins, Tiriplică făcânt echipă pentru realizarea acestei invenţii cu inginerul principal specialist Florian Petre Daia şi inginerul Greta Simona Nemţoiu, de la Târgu Jiu. Echipa îl include şi pe directorul comercial Petre Truşcă, din cadrul Hidroserv Porţile de Fier.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here