Premii pentru vârstnicii rovinăreni

348

Nici Primăria Rovinari nu şi-a uitat vârstnicii din oraş, astfel, alăturân-du-se Primăriei Târgu-Jiu, dar şi celei de la Târgu-Cărbuneşti, acolo, unde, această categorie de persoane a fost sărbătorită ca la carte. Pentru pensionarii din Rovinari, s-a dispus organizarea unei manifestări culturale la Restaurantul Jiul.

Aceştia au primit o masă festivă, constând în aperitiv, sărmăluţe cu piftii, friptură şi desert. La eveniment au participat circa 230 de vârstnici, cheltuielile făcându-se numai din banii bugetului local.

Dumitru Moalfă, un veteran de război de 90 de ani, a fost premiat drept cea mai vârstnică persoană. Alături de acesta, s-au premiat cei mai buni participanţi la concursurile de şah şi dans. La cel din urmă, s-au înscris 11 perechi, pe locul I clasându-se cuplul Ion şi Ghiniţa Chira, locul II a fost ocupat de Teodor şi Maria Iancu, iar ocupanţii poziţiei a III-a au fost Ion şi Floarea Calu. La competiţia de şah, s-au înscris 8 bărbaţi şi o femeie. Premiul I a fost obţinut de către Lucian Olaru, premiul al II-lea şi al III-lea au fost obţinute de către Ştefan Ciciu, respectiv Ioan Nergeş. Toţi participanţii au fost răsplătiţi de către organizatori cu câte un premiu de participare, atât la proba de dans, cât şi la cea de şah.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here