Premii pentru cursanţii ŞPA Târgu-Jiu

594

Elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu aduc premii pe bandă rulantă, făcându-i mândri atât pe profesorii îndrumători, cât şi pe părinţi. Cele mai recente premii au fost obţinute de patru concurente la Festivalul Naţional “Meleaguri brâncuşiene”, un premiu important de grafică a fost obţinut la o competiţie derulată la Brăila, iar o târgujiancă de doar 12 ani a primit trofeul primei seri al celei de-a noua ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară şi Folk “Coloana Infinitului”.

maria mihailaProfesorul Constantin Argint le-a scos, ieri, la înaintare pe cele mai proaspete premiante ale unor festivaluri naţionale, atât în domeniul muzical, cât şi în cel al graficii. Ultimul festival, organizat de ŞPA Târgu-Jiu, a fost derulat săptămâna trecută. Intitulat “Meleaguri brâncuşiene”, competiţia a fost la prima ediţie, în cursă înscriindu-se 18 elevi, patru din Târgu-Jiu şi 14 din ţară. “Cea mai mare manifestare care a avut loc la Târgu-Jiu a fost Festivalul-concurs Meleaguri brâncuşiene, prima ediţie, care s-a desfăşurat sub egida CJ Gorj, al ŞPA şi al Ansamblului Doina Gorjului. ŞPA a participat cu Ansamblul Maria Lătăreţu ca şi orchestră de acompaniament pentru soliştii veniţi din ţară şi cu patru dintre cei mai buni elevi ai Şcolii. Preselecţia pentru concurs s-a făcut prin înscrierea şcolilor din ţară ce şi-au trimis cei mai buni elevi. Am avut două grupe de vârstă: 10 – 13 ani şi 13 – 16 ani. De la ŞPA Târgu-Jiu au participat patru elevi, doi la grupa mică şi doi la mare şi am obţinut patru premii: trofeul festivalului l-a câştigat Maria Mihăilă de la Ţânţăreni, elevă în clasa a VIII-a şi îndrumată de prof. Camelia Argint. Denisa Ungureanu, grupa mică – locul I, eleva lui Ion Drăgan, Izabela Matei locul II la grupa mică, tot eleva Cameliei Argint şi o menţiune cu Yasmina Polacek, eleva Cameliei Argint şi elevă a Liceului de Arte. Am avut concurenţi din: Mehedinţi, Olt, Alba, Suceava, Brăila, Giurgiu, Caraş Severin, Bacău”, a declarat profesorul Constantin Argint.
“Sunt mândră că trofeul a rămas la noi acasă. Acest festival a fost o experienţă minunată, iar colegii veniţi din alte judeţe au fost o companie plăcută. Le mulţumesc profesorilor mei pentru că m-au ajutat de fiecare dată”, a declarat Maria Mihăilă, câştigătoarea trofeului primei ediţii a Festivalului Naţional “Meleaguri brâncuşiene”.

miruna niculescuPremii importante şi la muzică uşoară şi grafică
În afară de acest concurs ce s-a derulat, săptămâna trecută, la Târgu-Jiu, în aceste zile a avut loc şi cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară şi Folk “Coloana Infinitului”. În prima seară de festival, două eleve din Târgu-Jiu au obţinut trofee. Este vorba despre Miruna Niculescu şi Jessica Lăzărescu. “Sunt foarte mândră că am obţinut acest premiu având în vedere că au fost mulţi concurenţi. Sunt mândră că acest trofeu a rămas la noi, la Târgu-Jiu. Le mulţumesc prietenilor, profesorilor mei Dumitru Ciobanu şi Laurenţiu Pănoiu, şi părinţilor mei. Am 12 ani, sunt elevă a Şcolii Generale Sf. Nicolae şi sunt în anul II la Şcoala Populară de Artă. Alături de mine, şi Jessica Lăzărescu, tot din Târgu-Jiu a câştigat trofeul. De la vârsta de 8 ani particip la concursuri. Am mai participat la concursuri naţionale organizate la Petroşani şi Craiova”, a declarat premianta Festivalului Naţional de Muzică Uşoară şi Folk “Coloana Infinitului”.
Weekend-ul trecut, la Brăila, s-a derulat Concursul Naţional de Pictură şi Grafică, participante fiind şi două gorjence, ce au obţinut şi premii la această competiţie. “Numele meu este Eleonora Piscureanu, sunt eleva ŞPA în anul II Grafică-perţionare şi în weekend am participat la vernisajul Concursului naţional de pictură şi grafică de la Brăila unde am obţinut premiul I la secţiunea Grafică. Alături de mine a mai participat încă o colegă, Liliana Luca, ce a obţinut o menţiune la aceeaşi secţiune. Amândouă suntem îndrumate de prof. Loreta Nicolcea”, a declarat Eleonora Piscureanu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here