Premierul ZBOARĂ !

769

Premierul Victor Ponta zboară în aceste momente cu un avion de luptă F16, în cadrul unui exerciţiu militar comun româno-amercian, care se desfăşoară la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

Prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, joi, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american Dacian Viper 2014, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

În cadrul exerciţiului militar comun piloţii români se antrenează cu avioane de vânătoare americane F-16, iar cei americani vor zbura pe aeronave MiG 21 LancerR din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Peste 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu aeronave F-16, împreună cu aproximativ 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană, participă, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul de pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii.
Comandantul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, comandor Marian Petruş, a declarat, în urmă cu o săptămână, la ceremonia de deschidere a exerciţiului, că vor fi executate misiuni în poligoanele Armatei, dar şi misiuni de poliţie aeriană. „Desfăşurăm împreună cu partenerul american exerciţiul de cooperare Dacian Viper 2014 privind misiunile comune cu avionul F-16. Executăm atât misiuni în poligoanele Armatei, cât şi misiuni specifice de poliţie aeriană. Exerciţiul este planificat încă de anul trecut, iar la el participă peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic şi aproximativ 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale SUA, de la Baza Aviano din Italia. Un obiectiv important este ca piloţii tineri pe care îi avem în baza de la Câmpia Turzii să înveţe procedurile şi să piloteze, în comun, cu cei americani, avioane F-16, cu dublă comandă, în timp ce piloţii americani se vor antrena pe avioanele noastre MiG 21 LanceR. Vor fi cam 8-10 piloţi români care vor zbura pe avioanele americane şi toţi atâţia americani care vor pilota aeronavele noastre”, a menţionat Marian Petruş.

De cealaltă parte, colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americană din Aviano, a anunţat că la Câmpia Turzii au fost aduse şase avioane F-16. „Exerciţiul a fost planificat cu un an în urmă şi este un antrenament normal în cadrul NATO. Ne bucurăm să fim la Câmpia Turzii şi să ne pregătim împreună cu prietenii noştri români în creşterea interoperabilităţii. Este un exerciţiu în care vor avea loc misiuni de interceptare la care participă avioanele MiG 21 LanceR şi F-16”, a menţionat Christopher Austin.

Potrivit directorului exerciţiului, Adrian Motorca, vor fi executate simulări de interceptare şi de luptă aeriană.
Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here