Premierul moldovean a primit două apeluri de ameninţare în momentul exploziei

459
vlad-filatDouă apeluri telefonice de ameninţare au fost înregistrate în anticamera premierului Republicii Moldova, Vlad Filat, în momentul producerii exploziei din centrul Chişinăului, a anunţat Guvernul, citat de site-ul Unimedia.md.

Informaţia a fost făcută publică joi, în cadrul unei şedinţe operative, convocată de premierul Vlad Filat, la care au participat directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Gheorghe, prim-viceprocurorul general, Vasile Pascari, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, şi alţi funcţionari.
Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a declarat că explozia s-a produs la ora locală 22.05(22.05, ora României), fiind rănite peste 40 de persoane. Acestea se află în afara oricărui pericol, majoritatea fiind externate, după ce au primit îngrijiri medicale. „În prezent se întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie”, a declarat el. El a adăugat că se mizează, de asemenea, pe sprijinul cetăţenilor care ar putea oferi informaţii utile pentru anchetă.
Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) a declarat că acest serviciu a mobilizat efectivul „necesar pentru a obţine informaţii utile anchetei”.
Selecţie după Mediafax, realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here