Premieră la Târgu-Jiu! – Americancă, absolventă a Şcolii Populare de Artă

621

Americanca Andrea Cristancho a absolvit cursul de artă decorativă de la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Ea s-a declarat încântă de toate noţiunile învăţate de la profesor Daciana Ungureanu, cea care a instruit-o, care la rândul ei a precizat că americanca este un om deosebit fiind de-a dreptul încântată de această colaborare. Andrea a ajuns în România cu un grup format din mai mulţi voluntari americani numit Corpul Păcii iar datorită existenţei ei acum sute de elevi de la Novaci, de la două şcoli, conversează în limba engleză într-un mod liber.

La Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu a avut loc, marţi, o conferinţă de presă în care directorul instituţiei, Viorel Gârbaciu, a prezentat-o jurnaliştilor pe Andrea Cristancho, cetăţean american, care a absolvit în Gorj cursul de artă decorativă al Şcolii Populare de Artă. “Avem plăcerea şi onoarea de a vă prezenta primul elev al Şcolii Internaţionale de Artă Populară, sau altfel, spus primul absolvent din afara graniţelor ţării a cursurilor şcolii noastre. Daciana Ungureanu s-a întâlnit cu frumoasa şi talentata fiică a Americii aflată la noi, în Gorj, ca voluntar, şi din prietenia lor s-a născut o colaborare excelentă cu rezultate pe măsură”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul instituţiei.
Potrivit profesorului, Daciana Ungureanu, americanca Andrea este un om deosebit, a fost o elevă minunată, este îndrăgostită de ia costumului popular gorjenesc. A înţeles foarte mult simbolurile cusute pe ie. Ba mai mult pentru a cunoaşte tradiţiile Andrea a mers la biserică, a participat la nunţi botezuri. “Andrea Cristancho, sună puţin româneşte, este un om absolut minunat. Este un om aşa cum eu nu am întâlnit în România. Voluntar Corpul Păcii a depus o muncă absolut impresionantă în comunitatea de la Novaci ca şi profesor de engleză. Acum sute de elevi de la Novaci conversează în limba engleză într-un mod liber. Încă din prima zi am văzut la ea un mare interes pentru cultura noastră românească, tot ce înseamnă tradiţii, artă românească, obiceiuri pentru ea au prezentat un interes deosebit”, a precizat Daciana Ungureanu.

„M-am simţi o mândră de Novaci când am îmbrăcat costumul popular”
Andrea adora obiceiul de mărţişor şi a precizat că va face cunoscute în America, cultura şi tradiţiile din România. “Vă mulţumesc mult pentru că m-aţi acceptat în această şcoală, m-am simţit foarte aproape de comunitate. Ideea asta de la Corpul Păcii de a face lecţii de limba engleză trebuie să înţeleg cultura ţării în care ajung şi când mă voi întoarce în America să îi pot învăţa pentru persoanele din America să cunoască cultura din România. Obiceiul de mărţişor mi-a plăcut cel mai mult îmi plac mult poveştile de mărţişor, motivele decorative care au legătura cu natura. Sunt americancă şi columbeancă, jumi-juma. M-am simţi o mândră de Novaci când am îmbrăcat costumul popular pentru că am înţeles câtă muncă se depune la confecţionarea unei ii”, a precizat Andrea.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here