Premiat cu 16 medalii, beneficiar al Centrului de Zi Târgu-Jiu

424

Un elev în vârstă de 13 ani de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu a obţinut rezultate sportive deosebite la lupte libere. Băiatul provine însă dintr-o familie cu probleme sociale, motiv pentru care acesta este beneficiar al Complexului pentru Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială, cunoscut şi sub numele de Centru de Zi. Aici, băiatul beneficiază zilnic de hrană şi chiar îmbrăcăminte atunci când este cazul.

Ştefan Emilian Igoianu este un caz fericit de la Centrul de Zi, familia acestuia, deşi destrămată, făcând eforturi să îşi îngrijească copii. Ştefan Emilian mai are un frate geamăn, ambii rămânând în grija mamei, după divorţul de tată. Mama şi cei doi copii locuiesc la o mătuşă iar Centrul de Zi este un sprijin pentru familie. Acest lucru a făcut posibil ca băiatul, acum sportiv cunoscut, deţinător de 16 medalii la competiţiile la care a participat, să poată avea hrana adecvată şi echipamentul necesar practicării acestui sport. A făcut şi el eforturi, deoarece pe lângă rezultatele sportive are şi rezultate bune la învăţătură. Mai are nevoie însă de sprijin de la persoanele de bine care ar putea să îi dea o mână de ajutor. ,,Acest băiat a câştigat 16 medalii la competiţii sportive zonale şi regionale la lupte libere. Are astfel rezultate sportive dar şi la învăţătură, dorind să i se recunoască meritele. Centrul de Zi pe care îl frecventează îl ajută, noi îl susţinem moral, răspunzând pozitiv la toate solicitările lui. Face antrenamente de 5 ori pe zi şi nu e deloc puţin, asta în paralel cu învăţătura. Noi ne dorim să aibă rezultate şi la nivel naţional şi mi-ar dori şi ca oameni de bine din Gorj să-l sprijine financiar măcar pentru achiziţionarea echipamentului necesar”, a declarat Gheorghe Milosteanu, director instituţiei.

Locul II la Severin
Ştefan a reuşit să obţină locul II la concursul regional de lupte de la Severin la categoria sa de vârstă şi la categoria de 32 de kg. S-a clasat pe locul al II-lea şi la Cîlnic. Băiatul se antrenează la CS Pandurii şi are mari aspiraţii pentru viitor. Băiatul nu se bate în faţa blocului ci se luptă sportiv în competiţii, fiind o mândrie pentru familie. ,,Fac lupte de 2 ani de zile şi mă antrenez cu domnul Gorjeanu de la CS Pandurii. Sper să ajung campion şi la nivel naţional”, a declarat Ştefan, mulţumindu-le celor care i-au oferit sprijin.
Mândru, nu vrea să se spună despre el că are probleme sociale, şi chiar a încercat să ne convingă că părinţi săi, deşi despărţiţi, îi sunt alături.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here