Pregătiți pentru derby

491

Antonis Constantinides crede că echipa sa este pregătită pentru derby-ul Olteniei, unul care va fi mai dificil acum, după ce echipa din Bănie s-a întărit prin aducerea lui Bogdan Popescu. Tehnicianul cipriot vede însă în trupa sa echipa mai bună, formaţia care ar trebui să câștige duelul de duminică.

După un meci de încălzire în competiția internă, cel cu Phoenix Galați, Energia are parte deja de un prim examen extrem de dificil, la sfârșitul acestei săptămâni fiind programat derby-ul Olteniei. Energia se deplasează în Bănie pentru meciul cu SCM U Craiova, echipă care a produs deja o surpriză câștigând în deplasare, în prima etapă, la Pitești: “Dacă este să fim cinstiți va fi un joc dificil. Am verificat programul primei părți a campionatului, iar acesta va fi cel mai dificil meci pe care îl avem până la finalul turului. Craiova, anul acesta, pare să fie mult mai puternică decât anul trecut, au multă calitate și experiență. În special după ce Popescu a decis să meargă acolo, Craiova a devenit foarte puternică sub panou. Va fi un meci dificil pentru noi”, spune antrenorul echipei gorjene, Antonis Constantinides.

Constantinides, încrezător în succesul Energiei
Chiar dacă spune despre adversar că este unul redutabil, Constantinides pune echipa sa cu o treaptă mai sus: “Noi suntem într-o formă bună ca și performanțe, mai ales din punct de vedere defensiv. Arătăm că suntem mai buni de la meci la meci, totul depinde de noi. Suntem echipa mai bună decât Craiova, dar asta nu e de ajuns pentru a ne asigura victoria. Va trebui pe parcursul celor 40 de minute să avem o concentrare bună, să jucăm bine și să avem același standard defensiv. Avem șanse să ne impunem. Mergem să câștigăm, nu avem nimic de pierdut, presiunea este pe echipa gazdă. Cunoaștem că dacă vom câștiga acolo vom avea o dinamică foarte bună. Există mult respect pentru echipa opusă atât pentru antrenor, cât și pentru jucători, dar vom merge acolo să ne luptăm pentru victorie”, a mai spus tehnicianul cipriot.

Energia, mai bună ca echipă
Antrenorul Constantinides cere mereu să nu mai fie făcute comparații între jucătorii echipei din sezonul trecut și cei din acest sezon și precizează că acum va fi un alt stil de joc și o altă viziune a acestuia, gruparea urmând a fi scoasă în prim plan, nu jucătorii: “Echipa noastră pare mai puternică decât cea de anul trecut, vorbim la nivel de lot nu individual. În acest moment sunt foarte mulțumit de selecția făcută la nivelul jucătorilor români.
Sper să continuăm pe aceeași linie, dacă vrem să avem un sezon la fel ca cel de anul trecut trebuie să continuăm pe aceeași linie. Jucătorii străini se adaptează din ce în ce mai bine, să ofere mai mult de la meci la meci, sunt foarte optimist. Va fi un meci dificil la Craiova, nimeni nu ne poate garanta că ne vom impune la Craiova, dar noi mergem să câștigăm”, a mai spus Constantinides.
Meciul de la Craiova, dintre SCM U Craiova și Energia Târgu Jiu, este programat a se disputa, duminică după-amiaza, de la ora 17.00, confruntarea dintre echipele fanion ale Olteniei urmând a fi transmisă în direct de Digi Sport.

“Craiova este o echipă bună, au o mare experiență, mai ales acum prin aducerea lui Popescu, un alt jucător român bun. Va fi un meci dificil pentru că au o echipă bună și o sală plină, cu multă gălăgie, dar dacă noi ne vom face jocul nostru și vom elimina unele greșeli ne vom putea descurca pentru că suntem o echipă mai bună decât ei”, Porter Troupe, jucător Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here