Pregătirile pentru parlamentare, în toi

1487

Autoritatea Electorală Permanentă a adoptat hotărârea pentru aprobarea modelelor, a dimensiunilor şi a condiţiilor de tipărire în cazul buletinelor de vot care vor fi folosite pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.
Astfel, au fost stabilite: modelul buletinelor de vot care vor fi folosite în secțiile de votare, modelul buletinelor de vot prin corespondenţă, modul în care se imprimă patrulaterele conținând candidaturile, tipul și mărimea fonturilor utilizate, paginile care vor fi imprimate şi cele care vor rămâne albe, dimensiunile buletinelor de vot şi dimensiunea spaţiului grafic în care se va încadra semnul electoral.
„Totodată, pentru asigurarea accesului egal la buletinul de vot, în acord cu prevederile art. 61 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, imprimarea patrulaterelor pe buletinele de vot va fi făcută începând cu prima pagină interioară. În plus, ţinând cont de numărul diferit de candidaţi ce poate fi înscris în patrulatere, în funcţie de tipul competitorului electoral, dimensiunile patrulaterelor vor avea aceeaşi mărime raportat la tipul competitorului electoral”, a anunțat AEP.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here