Prefectura centralizează proiectele pentru „10 case”

379
Primarii din judeţ vor trebui să înainteze la Prefectură în următoarele trei săptămâni propunerile pe care le au în privinţa construirii de locuinţe pentru specialiştii care vor să se stabilească în mediul rural. Prefectul Liviu Andrei spune că aşteaptă până pe 25 martie propunerile respective, după care acestea vor fi centralizate şi înaintate la Guvern.

Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus de Elena Udrea, are fonduri alocate în acest an pentru construcţia de case în mediul rural. Locuinţele ar urma să fie puse la dispoziţia specialiştilor din învăţământ, sănătate sau alte domenii, interesaţi să se stabilească în mediul rural.

Liviu Andrei afirmă că în următoarea perioadă va avea o întâlnire şi cu oamenii de afaceri din judeţ. El vrea să îi informeze oficial pe aceştia despre faptul că Guvernul acordă facilităţi firmelor care angajează şomeri, Gorjul fiind unul dintre judeţele în care rata şomajului a ajuns la 11%. Prefectul crede că oamenii de afaceri trebuie să profite de oportunităţile respective, mai ales că, ulterior, acest lucru va duce la scăderea numărului de şomeri din judeţ.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here