Prefectul de Gorj, prezent la manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Dunării

676

Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a participat, vineri, la Orșova, la festivitățile prilejuite de Ziua Internațională a Dunării, eveniment organizat de Administrația Națională Apele Române și Ministerul Apelor și Pădurilor. La eveniment a fost prezent și ministrul Ioan Deneș.

Ziua Internațională a Dunării este celebrată, anual, la 29 iunie. Sărbătoarea aminteşte de semnarea, în anul 1994, la Sofia, a convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului.  Fiind una dintre cele mai importante comori naturale ale Europei, dar şi printre cele mai vulnerabile, al doilea fluviu ca lungime de pe continent după Volga, şi important drum comercial, Dunărea reuneşte în bazinul său peste 83 de milioane de locuitori. Ameninţate în permanenţă, luncile sale oferă multiple beneficii, de la purificarea apei, până la pescuit și recreere.

Manifestări dedicate Dunării, la Orşova
Vineri, 29 iunie, Ziua Internațională a Dunării 2018, a fost sărbătorită la Orșova, unde invitat special a fost ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, alături de autoritățile locale și județene din localitate şi din judeţele învecinate. Şi prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a participat la eveniment.  Manifestarea a început la ora 10.00, la Complexul Sportiv Național Orșova. Aici, a avut loc și vernisajul unei frumoase expoziții de pictură, cu tablouri realizate de elevi, tema fiind chiar Dunărea. Fluviul Dunărea, al doilea ca lungime din Europa, parcurge 2.845 km, din care mai mult de o treime sunt pe teritoriul României – 1075 Km.  Acesta izvorăşte din Munții Pădurea Neagră din Germania şi se varsă în Marea Neagră în apropierea pădurii Caraorman, care în limba turcă însemna tot Pădurea Neagră. Fluviul străbate 10 ţări – Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Fluviul are afluenţi în alte şapte țări, şi trece prin patru capitale – Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here