Prealarmă aeriană în Gorj

571

Sirenele de alertă au răsunat ieri, din nou, în 18 localități din județul Gorj. Acestea au fost testate între orele 10.00 şi 11.00. Exercițiile se desfășoară din anul 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. ”Testarea echipamentelor de avertizare/alarmare a populației din judeţul Gorj a continuat şi în această lună. Pentru obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a acestor echipamente şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează şi desfăşoară antrenamente/exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, prin acţionarea acestora în zona de competenţă, începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul 10.00-11.00.
Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Gorj, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Târgujienii au auzit, ieri, semnalele de “PREALARMĂ AERIANĂ“, compuse din trei impulsuri a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
La nivelul județului sunt 180 de sisteme de alarmare, dintre care 47 în municipiul Târgu-Jiu.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here