Pralica, prezentat la Energia

519

Echipa de handbal a Energiei și-a primit cel mai nou jucător și l-a prezentat într-o conferință de presă la care a participat și antrenorul principal, Bozo Rudic.

Energia a început sezonul actual ca o echipă 100% românească, un proiect interesant al conducerii, care însă și-a dovedit slăbiciunile. Prima „fisură” în corabia 100% românească a apărut odată cu schimbarea de la nivelul băncii tehnice, acolo unde în locul lui Liviu Andrieș a fost adus Bozo Rudic, un tehnician sârb, însă cu o bogată experiență în campionatul românesc. Nu a trecut prea mult timp și în lotul Energiei și-a făcut loc și un jucător străin. Plecarea lui Dediu a lăsat un loc liber pentru un coordonator de joc, post pe care Bozo Rudic l-a considerat deficitar la Energia și prin prisma faptului că Andrei Enache este accidentat și nu va putea fi folosit o perioadă de timp.

„Știu că este un handbal bun aici”
Dejan Pralica, noul conducător de joc al Energiei, spune că știe destul de multe lucruri despre campionatul în care va evolua: „Ştiu multe despre handbalul din România, pentru că scrie şi în presă despre ligă şi despre handbal în general”. Conducătorul de joc venit din Velux Champions League, unde a evoluat cu Vojvodina Novi Sad, a mărturisit că problemele financiare ale fostei echipe l-au făcut să părăsească Serbia: „Antrenorul Energiei a căutat peste tot în România şi nu a găsit ceea ce dorea, iar apoi a căutat în afară şi a luat această decizie cu impresarul meu. În echipa în care am jucat eu au apărut nişte probleme financiare şi am ales să plec din Serbia”, a mai spus Pralica. La 30 de ani, Pralica spune că are experiența necesară de a ajuta echipa gorjeană și mărturisește că a văzut în trecut jucători foarte buni la această echipă, el jucând în două rânduri contra Energiei pe când evolua la Kraguevac: „Mă gândesc că Energia va fi o rampă de lansare pentru mine, ştiu că se joacă un handbal bun aici, o să fie greu, dar sunt un jucător cu experienţă şi pot ajuta echipa.
Anul trecut am jucat două meciuri aici, dar a fost altă echipă, am văzut jucători care sunt şi acum, ştiu cum s-a jucat aici la Târgu-Jiu. A contat în alegerea mea şi antrenorul, am jucat aproape trei ani în Franţa, o să mă ajute la început”, a declarat Dejan Pralica.

Debutează la Galați
Pralica a efectuat deja câteva antrenamente cu Energia și, în ciuda faptului că, în mod evident, nu este încă integrat în echipă, el va fi folosit de Bozo Rudic și la meciul de la Galați de la sfârșitul săptămânii. „Toate actele lui sunt în regulă, probabil la Galaţi îl vom folosi în repriza a doua să vedem unde se obişnuieşte şi el un pic, depinde de rezultat, nu o să joace neapărat de la primul minut”, a declarat antrenorul Energiei despre debutul lui Pralica la echipa gorjeană. Rudic îl vede pe Pralica ca un coordonator de joc pus în slujba echipei, dar capabil să evolueze și ca inter, iar această disponibilitate a lui Pralica de a juca pe două posturi, ajută mult echipa gorjeană în drumul spre play-off: „E un jucător care joacă pentru echipă, nu insistă prea mult pentru el şi vede foarte bine jocul şi asta a fost foarte important pentru mine, pentru că pe acelaşi post în momentul acesta îl avem pe Chiruţ, dar Chiruţ nu e centru adevărat. El poate să joace şi inter stânga, a jucat la Suceava inter stânga, după a început să joace la centru, mai ales că el a fost singurul care a jucat la centru aici, Enache e accidentat, nu ştim când revine. Şi el poate să joace la fel ca şi Chiruţ pe ambele poziţii, în momentul acesta noi am rămas cu patru interi şi sezonul e lung, e şi play-off-ul, eu tot timpul mă gândesc la play-off”, a mai spus Bozo Rudic.

Indicații bilingve
Indicațiile pe care antrenorul le va da de acum înainte la antrenamente sau la time-out-uri vor fi bilingve. Având un lot 100% românesc până acum și cunoscând foarte bine limba română, Bozo Rudic a vorbit până acum doar românește la antrenamentele Energiei, însă de acum înainte va trebui să apeleze și la limba natală, pentru Pralica. Rudic a menționat că a avut, pe vremea când antrena pe CSM București, parte de un episod amuzant în timpul unui time-out: „Anul trecut la CSM erau nişte jucători pentru care am vorbit română, după aceea în sârbă şi la sfârşit engleză, pentru că a fost un suedez care nu înţelegea nici română, nici sârbă. De multe ori am spus două cuvinte în română, două în sârbă şi la sfârşit în engleză, așa că n-a înţeles nimic niciunul dintre ei”, a povestit antrenorul Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here