Potîrcă, două procese într-o zi

403

Ziua de 7 mai va fi una decisivă pentru fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potîrcă având atunci două procese importante care sunt pe rolul instanțelor de judecată. „Obama” de Meteor a mai fost în postura respectivă, cu două procese într-o zi, dar acestea se judecau la Târgu Jiu sau la Craiova, iar inculpatul se putea prezenta la ele, de data aceasta fiind vorba de un proces la Tribunalul Gorj și un altul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este evident că la unul dintre cele două inculpatul va absenta, ceea ce nu va da bine în fața magistraților care trebuie să dea câte un verdict, la instanța supremă Potîrcă având mari șanse să afle la termenul respectiv dacă este condamnat la închisoare. Procesul respectiv este unul de evaziune și, până acum, instanțele inferioare l-au condamnat la pușcărie cu executare pentru un prejudiciu de 180 de milioane de lei.
În aceeași zi, Potîrcă trebuie să vină și la Tribunalul Gorj în dosarul în care este arestat la domiciliu, termenul fiind fixat ieri de către judecătorul de caz. Magistratul Dumitru Păsărin a fost informat despre faptul că “Obama” trebuie să se prezinte la București pe 7 mai, dar a fixat data respectivă ca termen pentru continuarea procesului în care fostul prezidențiabil este acuzat de dare de mită. În acest dosar Potîrcă a și fost arestat preventiv la sfârșitul anului trecut, după ce a fost prins în flagrant dându-i lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu suma de 5000 de lei. La termenul de ieri Potîrcă i-a mulțumit judecătorului Păsărin pentru că l-a lăsat să meargă de Paști la mănăstirea Tismana și la Cimitirul Municipal pentru a aprinde o lumânare la mormântul fratelui său, fostul prezidențiabil neputând să plece de acasă decât cu permisiunea judecătorului de caz.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here