Post de jandarmi montani, inaugurat la Tismana

736

Luni, la Tismana a fost inaugurat un nou post de jandarmi montani. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj şi jandarmii montani. Postul de Jandarmi Montani Tismana constituie cea de-a treia subunitate de Jandarmerie Montană din judeţul Gorj, alăturându-se celor existente din Rânca şi Comuna Runcu.

Începând de astăzi, cea mai nouă structură din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj va deveni operaţională. Postul Jandarmi Montan Tismana a fost operaţionalizat ca urmare a demersurilor iniţiate de către comanda Jandarmeriei Gorj, cu sprijinul autorităţilor locale, şi îşi va desfăşura activitatea într-un spaţiu amenajat şi pus la dispoziţie de Primăria Tismana. La Postul Jandarmi Montani Tismana îşi vor desfăşura activitatea un număr de şapte jandarmi, care vor fi coordonaţi de un şef de post.

DSC08949 Jandarmii din cadrul Postului Jandarmi Montan Tismana vor îndeplini misiunile specifice Jandarmeriei Române în zona de competenţă pe raza localităţilor Tismana, Padeş, Peştişani şi Godineşti precum şi pe traseele turistice din zona acestora. Pentru acest lucru jandarmii montani vor colabora cu structurile de poliţie din zona de competenţă, cu reprezentanţii silvici din zona de responsabilitate precum şi cu autorităţile locale. „Postul Jandarmi Montan Tismana, ca o subunitate specializată, va îndeplini următoarele misiuni specifice: menţinerea ordinii publice pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona de responsabilitate; menţinerea ordinii publice în zonele de agrement situate pe traseele turistice; prevenirea şi combaterea faptelor antisociale privind poluarea; asigurarea ordinii publice la activităţile care se desfăşoară în locuri publice care implică aglomerări de persoane (concursuri, acţiuni promoţionale, spectacole, manifestări sportive, etc.); intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în situaţia producerii unor conflicte; acordarea de sprijin autorităţilor publice locale în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice la nivel local în zona de competenţă; căutarea, descoperirea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate în zona de competenţă”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj. Cetăţenii pot solicita intervenţia jandarmilor montani prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here