Posibilă scumpire a pâinii din cauza ambalajelor!

1878

Pâinea, cel mai consumat aliment al românilor, ar putea cunoaște noi scumpiri în perioada următoare dacă patronii de brutării vor fi obligați să ambaleze fiecare bucată în parte. O propunere în acest sens a fost formulată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și trimisă la Bruxelles pentru avizare. Măsura este gândită în contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, studiile arătând că pâinea neambalată este atinsă de multe persoane, pentru a i se verifica prospețimea, după care devine un bun transmițător al temutului virus dacă una dintre persoanele care a pus mâna pe ea este infectată cu SARS-CoV-2. Unul dintre proprietarii de brutării din Gorj, Ion Fugaru, spune că va fi nevoit să majoreze prețurile, dacă o astfel de decizie va fi implementată. Fostul viceprimar din Târgu Cărbunești susține că ambalarea pâinii presupune angajarea cel puțin a unei persoane. „Pentru așa ceva trebuie să ai un om în plus pe tură care să facă doar lucrul acesta. Plus că trebuie luate pungile, banda cu care se sigilează acestea. Nu e o treabă deloc simplă. E nevoie de spațiu în plus pentru că pâinea caldă trebuie lăsată măcar 4 ore să se răcească și apoi poate fi ambalată. Nouă ne cere lumea pâine caldă, dar în asemenea condiții e clar că tocmai pâine caldă nu vom mai putea mânca”, explică Fugaru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here