Porumbul asigură energia pentru întreaga zi

449

Porumb fierttFie că e fiert sau pe jar sau adăugat în salate cu ton, porumbul trebuie inclus în alimentaţia noastră. Boabele de porumb au multe vitamine, antioxidanţi şi fac bine digestiei. Iată câteva beneficii pe care le aduce organismului.

Este bogat în vitamine din complexul B

Vitaminele din complexul B din boabele de porumb au puterea de a revigora organismul.

Consumat la micul dejun conferă energia de care ai nevoie pentru întreaga zi şi consumat la cină este benefic în combaterea oboselii acumulată peste zi.

Favorizează digestia

Porumbul este considerat cereală integrală şi de aceea este foarte sănătos. Ideea este să consumăm în fiecare zi cereale integrale. Ele au rolul de a conferi o digestie corectă.

Fortifică inima

Persoanelor care suferă de boli cardiovasculare nu le este permisă o alimentaţie bogată în sodiu. Din această cauză pacienţii trebuie să consume potasiu. În acest caz, porumbul este alimentul cel mai indicat.

Menţine vederea bună

Antioxidanţii care se găsesc în porumb protejează vederea, ei încetinind procesele de alterare a vederii şi ajută la vindecarea cataractei. Vitaminele B din compoziţie fac bine memoriei.

Conferă energie

Magneziul care se găseşte în porumb previne atacurile de inimă, în timp ce acidul folic are rol de energizare a organismului.

Ceaiul, bun pentru rinichi

Ceaiul din mătase de porumb este recomandat în afecţiuni ale vezicii urinare şi ale rinichilor, edeme (retenţie de apă), obezitate, probleme ale prostatei.

După 10 zile de administrare a ceaiului de mătase de porumb se face o pauză de 5, 6 zile.

Uleiul întăreşte imunitatea

Uleiul din germeni de porumb conţine foarte multă vitamina E fiind un antioxidant eficace. Vitamina E ajută la întărirea sistemului imunitar şi muscular al omului.

Aceasta este un antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire. Produsul e un excelent drenor al căilor biliare şi are rol benefic şi asupra tiroidei.

Uleiul e indicat în alimentaţia bolnavilor de diabet şi a celor cu boli ale stomacului.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here