Portret de candidat pentru Novaci! – Iulian Buduran, inginer în construcții de 36 de ani, implicat în viața comunității de 12 ani – ,,Introducerea gazelor în localitate și atragerea de investitori sunt proiecte realizabile care au fost, din păcate, ignorate!”

3615

Activitatea din ultimii 12 ani în sprijinul cetățenilor din Novaci, dar, și faptul că este fiu al localității, aici întemeindu-și o familie și dorind permanent să îmbunătățească viața cetățenilor, sunt doar câteva dintre lucrurile care îl recomandă pe Iulian Buduran să candideze pentru funcția de primar al orașului, la alegerile locale de luna viitoare. Iulian Buduran, inginer în construcții de 36 de ani, candidează astfel din partea PSD pentru funcția de primar de Novaci, dorindu-și, în mod special, ca după scrutinul din 27 septembrie, să rezolve, în cele din urmă, problemele cu apa din localitate, cetățenii fiind supărați pentru prețul exorbitant impus de operator, dar și extinderea și modernizare rețelei de canalizare, care există, din păcate, doar pe un sfert din suprafața orașului.

Modernizarea infrastructurii în Stațiunea Montană Rânca se află, și ea, pe agenda candidatului PSD, Iulian Buduran, ca și reabilitarea canalizării și a stațiilor de epurare de aici. De asemenea, rezolvarea problemei rețelei de apă, care îngheață iarna devenind nefuncțională, dar și digitalizarea și promovarea turistică a stațiunii emblemă pentru Novaci, sunt trecute în proiectul de candidat al lui Iulian Buduran, cel care vrea să acorde o atenție deosebită atragerii de fonduri europene pentru desfășurarea sporturilor de iarnă în stațiune. Introducerea rețelei de gaze în Novaci, conducta fiind trasă până la intrare în localitate, asta de două decenii, crearea de noi locuri de muncă și aducerea aici a primilor investitori sunt deziderate ce pot fi realizate, chiar în prima parte a mandatului, spune Buduran, convins că novăcenii au înțeles că au nevoie de o schimbare în bine, în fruntea administrației locale.

,,Viitorul este aici, acasă!” sub acest slogan intră în cursa electorală pentru fotoliul de primar, social-democratul Iulian Buduran, în vârstă de 64 de ani, novăcean, inginer în construcții la Sistemul de Gospodărire a Apelor-Administrația Bazinală de Apă Jiu, asta deja de 24 de ani. Buduran spune că a decis că trebuie să lupte electoral pentru șefia administrației publice locale, având alături o echipă de oameni capabili să realizeze proiectele deja amintite, când a văzut că actuala Administrație ,,Leuștean” nu reușește să dea dovadă de transparență în legătură cu proiectele comunitare aflate în derulare, nu urmărește finalizarea lor, în timpul stabilit, și, din păcate, nu lucrează pentru întreaga comunitate, sprijină interese proprii și de grup.

Novaciul, ajutat de PSD!
Candidatul Buduran subliniază că, din prea multă mândrie, actualului primar de Novaci îi este greu să recunoască că, a fost sprijinit, pentru începerea proiectelor sale, de către administrația județeană PSD, fiindu-i deschise ușile larg la Consiliul Județean Gorj, dar și la ministere conduse, până nu demult, de guvernanți social-democrați.
Iulian Buduran susține, astfel, cu tărie că bătălia electorală pentru Novaci va fi reală, dezmințind astfel orice legătură a sa(dorită și cultivată de edilul Dumitru Leuștean), cu actualul primar, știut fiind faptul că social-democratul a părăsit echipa PNL, dezamăgit fiind de lipsa de implicare a liberalului care, și-a delegat atribuțiile, în totalitate, administratorului public al Primăriei Novaci.

Primarul, fără responsabilitate, nu semnează mai nimic
În opinia lui Buduran, primarul Leuștean se teme să își asume actul administrav din primărie, fiind, prin această procedură, exonerat de eventuale probleme cu legea.
Acest demers al primarul PNL, spune Buduran, ar trebui cunoscut de cetățenii din Novaci, oameni de bună credință care încă mai cred că primarul lucrează pentru ei, când, de fapt, edilul nu semnează și nu își asumă nicio decizie care privește bunul mers al comunității, acest lucru fiind făcut, de altfel, doar de administratorul public, pus de Leuștean în această funcție.
,,Sunt multe lucruri care nu funcționează în Novaci, dar care pot deveni funcționale, dacă cetățenii acestei localități realizează că este absolut necesară o schimbare în administrația publică locală. Un suflu nou la Primăria Novaci, alte proiecte în folosul cetățenilor, anularea intereselor care însoțesc acum actul administrativ din oraș și mai multă modestie, respect pentru cetățean și interes pentru problemele comunității, asta, cred eu, că sunt cele de care au nevoie, acum, novăcenii. Le transmit însă că aceste lucruri pot deveni realitate, dacă au încredere în persoana mea, în ceea ce am realizat în anii de când locuiesc în Novaci, în cariera mea profesională și în buna mea intenție. Am un proiect electoral care odată pus în practică ar rezolva multe din nemulțumirile cetățenilor din Novaci, acestea fiindu-mi împărtășite de mulți dintre cei care se tem să spună lucrurilor pe nume, dar ar aduce și bani la bugetul local, deoarece îmi doresc și știu că pot să valorific potențialul energetic al râului Gilort, prin construirea unei microhidrocentrale. Atragerea de investitori, lucru care nu s-a făcut până acum, crearea de noi locuri de muncă, introducerea rețelei de gaze, rezolvarea problemelor cu rețeaua de apă și canalizare din oraș și a numeroaselor deficiențe din Rânca se găsesc, de asemenea, în proiectul meu de candidat. Le cer, astfel, cetățenilor, doar să fie onești când ajung la urne și să pună în balanță, cinstit, ceea ce le propun eu, lucruri realizabile, și ceea ce le vor propune ceilalți contracandidați. Să se gândească mai ales că, încă patru ani, în aceleași condiții, nu vor fi benefici localității, nu le vor readuce copiii acasă și nu le vor repopula casele, abandonate de novăcenii plecați să-și găsească un rost departe de țară”, a declarat Iulian Buduran, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Novaci.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Du-te bre la pensie si lasa tinerii sa-si decida viitorul! Ati distrus judetul cu partidul vostru de banditi. Canalizarea la Ranca o deversati in padure pentru ca ati bagat banii in firmele de casa. Aceeasi mizerie de 30 de ani, fie ca va numiti PSD, PNL, ALDE, samd.

    E timpul ca tinerii sa se trezeasca si sa construiasca ceva in judetul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here