Porţi deschise la ISU Gorj

450

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj îşi vor deschide, astăzi, porţile pentru a marca Ziua Informării Preventive şi Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Astăzi, sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/subunităţilor de intervenţie locale şi cel al municipiului Bucureşti îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.
Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă. La nivelul judeţului Gorj, vor fi organizate cu această ocazie o serie de activităţi publice. Astfel, la toate subunităţile ISU Gorj din Târgu-Jiu, Motru, Turceni, Tismana, Novaci, Bumbeşti Jiu şi Hurezani va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, vor fi amplasate puncte de informare preventivă în zone cu afluenţă mare de persoane, iar în instituţiile de învăţământ vor fi organizate lecţii de informare preventivă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here