Porter Troupe: „Am încă foarte multe provocări în față”

460

Căpitanul echipei de baschet a Energiei, americanul Porter Troupe, s-a dovedit a fi și în acest debut de sezon un motor pentru echipa sa, un jucător determinant și motivator excelent pentru coechipieri.

Noua echipă a Energiei mai are foarte puține puncte comune cu ceea ce a reprezentat gruparea care a adus cele mai mari satisfacții în sezonul trecut, alături de antrenorul Antonis Constantinides rămânând doar Porter Troupe. Acesta recunoaște că noua echipă nu este încă la un nivel de coeziune ridicat, dar cu timpul este de așteptat ca și în această formulă Energia să obțină rezultate notabile: „Echipa este nouă și mai are nevoie de câteva luni pentru a se omogeniza, pentru a ajunge la coeziunea perfectă, mai ales din punct de vedere ofensiv. În ofensivă trebuie să învățăm fiecare jucător în parte unde-i place să primească mingea și ce acțiuni să urmeze, dar aceste lucruri se pot remedia. Din punct de vedere defensiv e mai mult vorba de filosofie, trebuie să fii într-un anumit loc la momentul respectiv. Nu mulți jucători au mai evoluat împreună și cred că în perioada decembrie-ianuarie vom putea să ne facem o imagine mai bună asupra echipei și fiecare va înțelege și filosofia antrenorului. Defensiv stăm mai bine decât anul trecut, avem mai mulți jucători care pot oferi mai multe lucruri în acest segment al jocului și pot aduce mai multă energie”, a declarat Porter Troupe.
Cu ceva probleme medicale în perioada de pregătire, Troupe simte că nu este la potențial maxim, dar va lupta să ajungă acolo pentru că, așa cum declara la reunire, când spunea că este timpul și pentru un titlu de campion, are multe provocări cărora vrea să le răspundă în acest sezon: „Eu mă simt foarte bine la Târgu-Jiu, sunt de multă vreme aici, îl știu bine și pe antrenor și știu bine ce am de făcut. Mai am de recuperat un pic din ritmul de joc pentru că am fost accidentat în perioada de pregătire. Nici acum nu sunt recuperat 100% din punct de vedere fizic, dar am încă foarte multe provocări în față și vreau să le trec pe fiecare în parte”.
În ceea ce privește noua regulă adoptată în meciurile din Liga Națională, aceea de a avea permanent un jucător autohton pe teren, Porter Troupe recunoaște că îl afectează, dar este de acord cu ea considerând-o benefică baschetului românesc: „Mie nu-mi place această regulă, am mai evoluat cu această regulă și știu să mă adaptez după ea, dar eu îmi voi pierde puțin din ritmul de joc pentru că unul dintre jucătorii noștri de bază este pe aceeași poziție, iar antrenorul nostru trebuie să găsească soluția ca amândoi să jucăm și în același timp. Înțeleg scopul adoptării regulii, acela de a îmbunătăți baschetul românesc, pentru a le oferi jucătorilor autohtoni o șansă de a se dezvolta din punct de vedere sportiv”, a spus, cu sinceritate, căpitanul echipei gorjene, cel mai iubit jucător al Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here