Porcul de Crăciun a fost sacrificat şi pentru copiii fără familie

452

foto 020Copiii din Centrul de zi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj au asistat ieri la tăierea porcului şi apoi s-au bucurat de „pomana” acestuia.

Ca în fiecare an, animalul care a fost sacrificat a fost oferit de societatea „Suinprod”.

La tăierea porcului au asistat 40 de copii din Centrul de zi. Micuţii s-au bucurat şi, pentru câteva clipe, au simţit că se apropie, într-adevăr, Crăciunul. Animalul a fost sacrificat şi pârlit inclusiv în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, care a stat tot timpul între copii şi a vorbit cu aceştia. Potrivit lui Emanoil Nanu, inspector în cadrul DGASPC Gorj, în cadrul centrelor din întreg judeţul se află câteva sute de copii. Aceştia se vor bucura de mese tradiţionale cu ocazia Sărbătorilor. Tradiţia de tăiere a porcului pentru copiii asistaţi este una care se respectă de mulţi ani. „Este o datină care se desfăşoară an de an deoarece mulţi beneficiari din cadrul complexului nostru nu au posibilitatea să vadă tăierea porcului. Este vorba despre copii care nu au familie”, a declarat Emanoil Nanu.
Micuţii au oferit colinde
Pentru a mulţumi, în felul lor, micuţii din Centrul de zi au pregătit un program de colinde şi poezi. Aceştia au recitat şi au cântat în faţa preşedintelui Ion Călinoiu şi a reprezentanţilor DGASPC Gorj care au fost de faţă. „Înarmaţi” cu multe colinde şi versuri de sărbători, micuţii au făcut tot posibilul să încânte, cu glasurile lor, publicul.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here